תשובה לשאלתך

  • פלת"ד
    פצוע | 17/06/2010 13:20

    שלום רב! ברצוני לתבוע את חברת הביטוח שלי בגין פציעה קלה שקרתה לי במהלך נסיעה באכבי. אני לא רוצה לשכור עו"ד ולהגיע לדיונים בבימ"ש. איך אני "מוציא" כספים ללא התערבות עו"ד מחברת הביטוח במהירות המירבית ?

    • תשובה לשאלתך
      שי סבג, עו"ד ***תוכן ההודעה צונזר ע"י המערכת*** | 17/06/2010 13:49

      שלום לך. ראשית כל, תהיה בריא. שנית, על מנת שתזכה לייצוג הולם אל מול חברת הביטוח המבטחת את רכבתך בביטוח חובה, אני ממליץ בחום כי תפנה לעורך דין אשר מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, מן הסיבה הפשוטה ביותר, והיא כי רק לו יש את הידע והניסיון הנדרש להתמודד מול נציג חברת הביטוח שיטפל בתביעתך, שלרוב יהיה עורך דין בעצמו, ולהשיג עבורך את הפיצוי ההולם ביותר בגין פגיעתך, אשר לפי מה שכתבת, הינה פגיעה קלה, אשר, ככל הנראה, אינה תגיע להתדיינות בבית המשפט. זה אולי המקום לציין, כי כאשר אתה פונה לעורך דין אשר ייצג אותך מול חברת הביטוח, אתה לא משלם לו סכום מראש, אלא שכר הטרחה שלו משולם באחוזים מתוך הפיצוי אותו תשלם חברת הביטוח. ברם, אם בכל זאת אתה מעוניין לבצע את התהליך לבדך, ללא ייצוג, מה שעליך לעשות הוא לפנות אל חברת הביטוח המבטחת בביטוח חובה את רכבך, במסגרתו לפרט את הנזקים שנגרמו לך, את הטיפולים הרפואיים שקיבלת, את כמות ימי העבודה שהפסדת בעקבות התאונה (אם בכלל), לפרט את ההוצאות שנדרשת להוציא בעקבות התאונה (קניית תרופות, נסיעות בתחבורה ציבורית לקבלת הטיפולים וכו') ואל המכתב הנ"ל יש לצרף את האסמכתאות לטענות הללו, בצירוף אישור משטרה בדבר התאונה עם הפרטים הרלוונטים (אשר על מנת לקבל אותו עליך לפנות לתחת המשטרה ולתת עדות). זהו המתווה הכללי לפנייה לחברת הביטוח. אתה מוזמן לעיין באתר האינטרנט שלי, במסגרתו יש מדריך לנפגע לתאונות דרכים, כיצד לפעול. אולי תוכל להיעזר בו. אני מאחל לך הצלחה ובריאות.