מטרד חתולים

  • מטרד חתולים המהווה מפגע בריאותי וסביבתי
    ניצה | 15/06/2010 16:03

    שלום,מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אני גרה בשכונה של בתים פרטיים,שכני לחצר,בעלת גדר משותפת מאכיל חתולי רחוב בביתו כבר תקופה ארוכה שהתרבו ומסתבר שגם מפיצים מחלות-לאחרונה אני מתגרדת בטירוף ולאחר בדיקת רופא אכן מדובר בתפרחת של פרעושים. זימנתי את השרותים הוטרינרים אשר לכדו מס' חתולים ובינהם אף חתול חולה.ידוע לי כי אין חוק האוסר האכלת חתול אך מה לגבי סירוס ועיקור? לפי חוק העזר של העירייה יש סעיף של מטרד בע"ח לשכנים ומפגע סביבתי-אך האם יש לו שיניים?.עלי לציין כי השכן מתגורר בשכירות. האם לערב את בעל הבית? .אגב,ביתי עומד למכירה-האם ערך הבית מושפע מכך? אשמח לדעת מה החוק אומר בנידון ואין ניתן לפתור זאת בהקדם. תודה מראש על מענה מקצועי.ניצה

    • מטרד חתולים
      עו"ד גיל קראוס | 15/06/2010 16:30

      ניצה שלום, במידה ואכן מדובר במטרד, את רשאית לפנות לבית המשפט בכדי שיפסיק את המטרד ויורה לדייר שלא לאסוף חתולי רחוב או להאכילם. תלונות חוזרות ונישנות לרשות המקומית עשויות לסייע. גם פנייה לבעל הבית של הדירה עשויה לסייע, במסגרתה תבהירי לו כי אם הוא לא יטפל בעניין, את תפני לבית המשפט ועשויות להיגרם גם לו הוצאות אישיות.

      • ראשית,תודה רבה על המענה המהיר,אודה להבהרות נוספות:
        ניצה | 15/06/2010 21:47

        .1.בקשר להוכחת המטרד: מכתב מרופא עור כי יש לי תפרחת וציון הביטוי "חתולים רבים מסביב". בנוסף,התרבותם וחוליים של החתולים שנלכדו -לא מהווים ראייה חותכת? 2.במידה ואתבע, האם המקום הוא בבית משפט לתביעות קטנות?האם לבקש "צו עשה" -הפסקת המטרד והדברה גינתי?על איזה סכום?כולל עוגמת נפש,הוצאות על תרופות? 3.מי יהיה הנתבע?בעלת הבית או הדייר?-על מי חלה בעצם האחריות? 4.האם הסעיף של הורדת ערך ביתי שעומד למכירה רלוונטי? תודה מראש ! ניצה.

        • מטרד חתולים
          עו"ד גיל קראוס | 16/06/2010 14:24

          המסמכים שעליהם את מדברת עשויים להוות חלק מהראיות בתיק. אני גם הייתי מצלם ומתעד את העניין. צריך להגיש את התביעה לבית משפט אזרחי רגיל ולא תביעות קטנות, כאשר הסעד הוא הפסקת המטרד. אפשר גם לתבוע פיצויים שידונו בשלב מאוחר יותר ואם ניתן להוכיח את ירידת ערך הדירה זהו אחד מראשי הנזק שיש לטעון. מוטב כי התביעה תהיה גם נגד בעל הדירה וגם נגד השוכר, בפרט אם פנית קודם לכן לבעל הדירה וביקשת את הפסקת המטרד.