תאונת אוטובוס בכרמיאל

  • תאונה קטלנית
    ס | 15/06/2010 12:49

    בוקר טוב, הייתי באוטובוס של אגד בתאונה שאירעה לפני כחודש ליד כרמיאל, בה נהרגו 5 אנשים. נפגעתי בגב, דיסק בצוואר וטראומה לכל החיים. ראיתי איך אנשים נמחצו לידי, המראות הקשים לא עוזבים אותי, יש לי סיוטים והרבה מחשבות קשות מפחיד אותי לנסוע באוטובוס ומאז לא נסעתי בכלל, אני סטודנט להנדסת חשמל ומתכוון לעבור לרפואה בשנה הבאה. התחילו להיות לי מחשבות על דת, הרצון להיות יותר קרוב לאלוהים, אולי מהפחד או מהאמונה שניצלתי בנס בעזרת האל. קשה לי נורא. כרגע אני מעוניין לפנות לעורך דין, אבל חשוב לי להבין מה ההליך שעליי לעבור, מה צריך לעשות ( במשטרה כבר הייתי ובדיקות וטיפולים עשיתי). מה גובה הפיצויים שאני אמור לקבל כרגע? אשמח לכל עצה. תודה

    • תאונת אוטובוס בכרמיאל
      עו"ד זמירו עזמי | 15/06/2010 13:22

      ראשית, משתתפים בצער משפחות הנהרגים, ומאחלים לך וליתר הפצועים בריאות שלימה והחלמה מהירה. באשר לנזק גוף בחוק תאונות הדרכים "הפלת'ד" זה כולל נזקים נפשיים שנגרמו לנפגע עקב התאונה וכתוצאה הימנה. שאילתך כללית כאשר מומלץ לפנות לעו''ד המתמצה בתחום והוא ידריך אותך כיצד לפעול, כך הוא הדבר לגבי גובה הפיצוי שמוקדם עוד לדבר עליו כל עוד לא התגבשו נזקיך. תשומת לבך להתיישנות בתביעת נזיקין 7 שנים מיום התאונה ! בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

    • תאונת אוטובוס בדרך לכרמיאל
      שי סבג, עו"ד | 17/06/2010 14:03

      ראשית כל, הרשה לי להביע את תנחומיי למשפחות ההרוגים והחלמה מהירה ושלמה לפצועים. שנית, מי יתן ותהיה בריא. בתור עו"ד המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, על סמך הנתונים שפירטת בשאלתך, אכן עושה רושם כי פגיעותיך לא קלות כלל וכלל. ניתן להגיש תביעת פיצויים כנגד חברת הביטוח המבטחת את אגד בביטוח חובה, הן בגין פגיעותיך האורטופדיות והן בגין פגיעותיך הנפשיות. אולם זה המקום לציין, כי בתביעות לפי חוק הפלת"ד (פיצויים לנפגעי תאונות דרכים) בית המשפט ממנה מומחים רפואיים מטעמו (בתחומים הרלוונטיים - במקרה שלך, אורטופדי ונפשי) אשר בודקים את הנפגע ומגישים חוות דעת באם נותרו לנפגע אחוזי נכות (זמניים ו/או קבועים) בעקבות התאונה וכתוצאה ממנה. לשאלתך, מהו גובה הפיצוי אותו תוכל לקבל בגין פגיעותיך - אומר כי אין דרך לדעת. גובה הפיצוי מורכב מראשי נזק, אשר מצריכים לעשות חישובים, מה גם שחלק גדול מסכום הפיצוי נגזר מגובה אחוזי הנכות שנקבעים, כאמור, במידה ואכן נקבעים. עצתי אליך היא, כי תשכור עו"ד המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים אשר ינהל את תביעתך. ***קישור צונזר ע"י המערכת***