פוסט טראומה

  • תאונות דרכים פוסט טראומה.
    גל | 14/06/2010 12:45

    שלום רב,ברצוני לשאול מספר שאלות. אובחנתי כפוסט טראומה לפניי כ10 שנים במהלך השרות הצבאי,עברתי תאונת דרכים לפניי הצבא שבה נלכדתי ברכב ולאחר שהצלחתי להשתחרר חילצתי חברים,מאז לא טופלתי ע"י פסיכיאטר,הוצע לי טיפול תרופתי וסירבתי,לצערי הייתה לי תפיסה שגוייה בנוגע למקרה - אני חשבתי שזה בסך הכול דבר שיעלם עם הזמן ,הייתה לי בושה אישית במתן דגש למקרה זה ודאגות כי הדבר יפגע בי בחיי האזרחיים(כמו רשיון נהיגה)ועוד. - לאחר המקרה קרו לי עוד מספר מקרים שאני מניח שגם תרמו,כמו שירו עליי מטווח קרוב וטיפלתי בעוד אנשים בתאונת דרכים. במקרים אלו ההבנה שלי הייתה חלקית במקרה הטוב ומסתבר שטעיתי כי עדיין לאחר שנים רבות אני סובל מתופעות שפוגעות במהלך החיים שלי,תופעות כמו קשיים בשינה,רעד ביידים,הימנעות - בידוד,תוקפנות מיותרת מאחר ואני רואה איומים במקומות שלא כצורך,לרוב אני מתעלם מזה אבל זה רודף אחריי בלילות...ועוד תופעות מזיקות...   האם אני זכאי לפיצויים או הקלות מהמדינה לאחר 10 שנים מתאריך האבחון?למי צריך לפנות? מאחר שהסיבות שלא פניתי לעזרה היו סיבות של חשש לפגוע בעצמי בצורה כלשהיא ואחת מהסיבות העיקריות היא שאני גר במקום קטן ומרוחק וברגע שישימו עליי תווית הדבר יפגע בי מאוד(טיפול במקום מרוחק יקשה עליי)בגלל סיבות אלו ועוד העדפתי להדחיק ולהעמיד פנים,הדבר גם פגע בי מאחר שבפוסט טרואמה הטיפול יותר פשוט לאחר תקופה קצרה לאחר התרחשות הארוע. תודה מראש.

    • פוסט טראומה
      עו"ד חני דקל אלבז | 14/06/2010 19:09

      לא ברור משאלתך אם תאונת הדרכים אירעה בצבא או לפניו. אם בצבא - ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון, אם לפני הצבא - לא ציינת בן כמה אתה, שכן אם עדיין לא מלאו לך 25 שנה ניתן לתבוע בגין תאונת הדרכים. לכן, חסרים פרטים וכדאי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום. בהצלחה.

      • פרטים נוספים
        גל | 14/06/2010 20:28

        התאונה ארעה בגיל   17.5 לפניי הצבא,אובחנתי בגיל 20 ע"י פסיכאטיר צבאי - כיום אני בן 29,לציין שאחת מהתופעות הבולטות בפוסט טראומה הוא הדחקה והמנעות מדיבור על הנושא - לכן העיכוב.