נזק גוף מפגיעה בדלת זכוכית

  • היתיעצות עם עו"ד זמירו עזמי - בבקשה עזור לי
    עו"ד צעיר | 13/06/2010 15:48

    שלום לך. ממש עזרתי לי במקרה עבר ואשמח אם תעזור לי שוב. כאמור אני עו"ד צעיר בתחום למרות שיש לי קצת ניסיון אשמח לדעת מה עצתך בעניין הבא: יש לי לקוחה שנפגעה מדלת זכוכית בחנות בקניון כאשר רצתה להיכנס לאחת החנויות בקניון. הסיפור פשוט, יש כניסה המורכבצ מ2 דלתות זכוכית שקופות לחלוטין ללא מדבקות וכו' הלקוחה חשבה ששתי הדלתות פתוחות (בפועל רק אחת הייתה) והיא פשוט התנגשה בדלת ונפגעה. שאלת החבות לא מעניינת אותי כי היא ברורה לי. השאלה שלי מתמקדת לעניין חוו"ד רפואית. הפגיעה הייתה לא קשה יחסית פגיעה בפנים, ירד דם, התנפח האזור וכו' סה"כ ניתנו 7 ימי מחלה - אין שאלת נכות, כלומר אין נכות צמיתה. השאלה האם בתביעה על נזקי גוף אני אהיה חייב חוו"ד רפואית? אני לא טוען לנכות אלא רק לימי מחלה ולכאב וסבל שנגרם, האם גם לצורך כך יש חובה להגיש חוו"ד? כאמור אין נכות אלא רק כאב? שאלה נוספת - האם מניסיונך יצא לך לעבוד על תיקים כאלה? מה שיעור הפיצוי המקובל בתביעה מסוג זה כאשר אין נכות? דבר נוסף האם בכתב התביעה אני צריך לנקוב בסכום כאשר אני לא תובע בגין נכות? תודה רבה- אני ממש מצפה ומתרגש לקבל ממך עוד תשובה מדהימה כפי שעשית בעבר - תודה על הכל

    • נזק גוף מפגיעה בדלת זכוכית
      עו"ד זמירו עזמי | 13/06/2010 19:32

      עו"ד צעיר, שלום. באשר להגשת תביעת נזק גוף לא צריך לציין סכום תביעה, להבדיל מתביעת נזק גוף של פוליסות ביטוח למשל, כך גם אותו הדבר בפלת''ד לא מציינים סכום התביעה. באשר לחוו"ד רפואית אין צורך לצרף חוו"ד כל עוד שאתה לא צריך להוכיח עניין שברפואה "נכות", וכי עניין הכאב והסבל מוערך ע"י ביהמ"ש לפי העובדות שהוצגו בפניו, אך מומלץ מאוד שתשמור לעצמך את הזכות בכתב הטענות לצרף חוו"ד רפואית בהמשך ובמידת הצורך, למיותר לציין שבפלת''ד לא מצרפים חוו"ד עם התביעה כלל וכלל אלא אם יש קביעה עפ"י דין כמו המל''ל. באשר להערכת הפיצוי בגין שבוע ימי מחלה ונפיחות באזור הפנים כתוצאה מהתאונה, ברור שמדובר בתיק קטן כפי שאתה מספר, ובדרך כלל זה נגמר בכמה אלפי שקלים, והדבר תלוי החומר הרפואי שניתן וצילום נפיחות הפגיעה כך שהשופט יבין על מה מדובר, אגב כאב וסבל זה מוערך כפי שניים עד שלוש ממה שנקבע ומתקבל בפלת''ד. עו"ד צעיר, מציע לך לנהל מו''מ עם הצד השני שמא תגיע אותו להסדר פשרה בטרם להגשת התביעה, ולכל הפחות תחוש את טענותיו והצעותיו באם כל כך אתה בטוח בחבות. מקווה שהסברתי לך טוב, ועשיתי לך סימולציה מתאימה עם הפלת"ד. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה, שאלה קטנה נוספת
        עו"ד צעיר | 13/06/2010 21:29

        מניסיונך. ברור כי יש מבטחת לחנות. השאלה מה מומלץ לעשות במכתב הדרישה? כלומר האם לפנות בכתב לחות ולבקש רק את פרטי המבטחת, כלומר לא מכתב דרישה מסודר עם החומר הרפואי והדרישה הכספית אלא לבקש רק את המבטחת ואז לאחר ברור המבטחת לשלוח רק אליה מכתב מסודר. או ישר בפניה לחנות לכתוב מכתב דרישה מלא, כלומר עם העובדות + צרוף החומר הרפואי והדרישה הכספית לפיצוי. מה אתה ממליץ כאן? לברר את המבטחת ורק אז דרישה מסודרת או ישר לשלוח לחנות ושהם יעבירו למבטחת. תודה על הכל *** חשוב לי להבהיר כי כל מה שכתבת לי לעניין ההבדלים בין פלת"ד לנזיקין ידוע לי ואינני עו"ד רשלן שאינו בקיא בתחום רק התלבטתי מה לעשות בחוו"ד כאשר אין נכות כי מעולם לא יצא לי לטפל בתיק קטן (עד לאחרונה עבדתי במשרד גדול ותיקים מהסוג הזה- קטנים- השותפים לא היו מוכנים בכלל לטפל). אני מאוד שמח שיש לי כאן בן אדם שאפשר להתייעץ איתו בקצרה מתי שצריך באמת ישר כוח ובהצלחה לך אני בטוח שאתה עו"ד מעולה!!!

        • נזק גוף, פנייה למזיק
          עו"ד זמירו עזמי | 14/06/2010 07:40

          עו"ד צעיר, שלום. מומלץ לעשות דרישה מסודרת בצירוף המסמכים והתיעוד הלבנטי, בדרישה תקפיד לציין מ.ל.ב ולצורכי מו''מ בלבד, מה גם ליד הסכומים שאתה מציע תציין לצורכי פשרה בלבד ובשלב הזה ותמיד תלך כלפי מעלה, אני מניח שאתה עושה את זה תמיד, ואל תלך עם זה רחוק אם אני מספיר באופן מורחב או מביא סימולאציות, חלילה שהשואל רשלן נהפוך הוא טוב ששואלים לפני שנכנסים לעובה הקורה, אלא יש הרבה קוראים חוץ ממך שיתעניינו לקרוא את התשובה אף אם הם לא השואלים. ואילו באשר לפנייה בדרישה עם המסמכים וההערות כאמור, יש לפנות למזיק, הרי הוא המזיק ואילו חברת הביטוח היא הכיס העמוקה בסוף, ופונים אליו מכוח רשלנות והפרת חוב חקוקה למשל, ובמקביל יש לשלוח עותק או לפנות במקביל למבטחת מכוח חוק חוזה הביטוח אשר מקנה לצד השלישי הניזוק לפנות אליה, כך שתרוויח זמן ושלא ילך לשווא, כי גם חברת הביטוח רוצה את הזמן לברר את החבות שלה ואת עובדות המקרה. בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.