תביעה עקב נשיכת כלב

  • הסגת גבול
    דור | 13/06/2010 10:34

    בוקר טוב. שאלתי היא בנושא הסגת גבול,אתאר בקצרה אני גר במושב יש ברשותי משק, קיימים בו שני בתים משותפים הפונים לכיוון הכביש הראשי (בית אחד של הוריי ובית שני שלי). רעייתי העסיקה בזמנו עוזרת בית (לפני 5 שנים). הייה ברשותי כלב מסוג רועה גרמני קופצני וחביב במיוחד שהייה תמיד קשור בקצה החצר האחורית ואינו נראה כלל (קשור באיזור מחסן כ-50מ' מביתי) יום אחד קרע את הרוצעה ורץ קדימה בעוד העוזרת נמצאת משוטטת בחצר הורי האחורית, חצר שאינה אמורה להיכנס אליה כלל כלבי קפץ עליה מתוך חביבות והעוזרת עשתה מזה עניין והלכה לביה"ח וניפחה סיפור של נשיכה יש ברשותה צלקת של 1ס"מ בחזה כתוצאה מצפרוניו של הכלב (קיבלתי כתב תביעה על נשיכת כלב) העוזרת רוצה 100.000 ש"ח על צלקת בגודל 1 ס"מ ובנוסף אין לה קבלות, ושום מסמך רפואי שמעיד או מוכיח "נשיכה" כדבריה. כמו כן היא כותבת בתביעה שחצרי וחצר הורי משותפים ואין גדר/גדר חיה המפרידה בין שני הבתים (גדר שחוצה את ביתי מבית הורי)וטוענת שמעולם לא מנענו ממנה כניסה לחצר...כמו כן יש כבר 10 שנים שלט המזהיר מפני הכלב....בנה של התובעת הגיע פעמיים לביתי ואיים ברצח עלי ועל הכלב הגשתי תלונה במשטרה נרשמה לו הסגת גבול וכ'ו.... ובנוסף שבועיים לאחר שכלבי חזר מהסגר ,ולאחר שהגשתי תלונה במשטרה הכלב שלי מת. 1. האם במקרה וחצרי פתוחה ואין שום גדר החוצה את ביתי ובית הוריי זה נותן לעוזרת זכות לצאת מביתי ולהכנס לחצרי...(כמו כן אציין שהיא התבקשה לא להגיע לשם)האחורית הרי ביתי הוא תחום עבודתה לא החצר המשותפת שלי ושל הורי.... 2.האם יש לי עילה לתביעה כנגדה וכנגד בנה? 3. האם בכלל כדאי לקחת הגנה על תיק כזה כאשר אין ולא קיימת שום נשיכה? אודה לכם מקרב לב אם תעזרו לי

    • תביעה עקב נשיכת כלב
      עו"ד גיל קראוס | 15/06/2010 16:11

      דור שלום, בהחלט יכול להיות שאחת הטענות היא שהיא נכנסה למקום שאסור היה לה להיכנס, אבל מאחר ומדובר בנשיכת כלב יש בעיה של נטל הראיה שכן החוק מעביר את הנטל לכתפי הנתבע. צריך לבחון היטב את הנסיבות ואם יש ראיות לטובתך כמו השלט שמזהיר מפני הכלב, עליך לצרף אותן לכתב ההגנה. לטעמי אתה חייב ייצוג בתביעה כזו. מדובר בהליכים מורכבים שעשויים להוביל לפסיקה של פיצויים גבוהים ולכן עליך למצוא עורך דין מתאים בתחום הנזיקין.