בקשת רשות ערעור על החלטה אשר דחתה בקשה לביטול החלטה אשר מחקה תביעה

  • ערעור בזכות או ברשות - דחוף ביותר עקב קוצר הזמן
    עו"ד חדש | 12/06/2010 09:53

    שלום.... יש לי לקוח שהגשתי בשמו תביעה ניקית לבית המשפט השלום , במהלך ההתדיינות ועל פי בקשת הנתבע בית המשפט הורה על הפקדת ערובה עד לתאריך מסויים. לפני המועד האחרון להפקדת הערובה , התובע שלח לבית המשפט בקשה לאורכה להפקדת ערובה לחודש ימים , אךבית המשפט לא נתן כל החלטה בבקשה וזאת על אף שהתובע שלח הרבה הודעות לבית המשפט למתן החלטה . לאחר כ- 20 יום מיום משלוח בקשת האורכה , התובע הלך לבית המשפט על מנת להפקיד את הערובה , אך המזכירות ציינה שאין באפשרותו לעשות כן , מאחר ולפני כמה ימים ניתנה החלטה על ידי בית המשפט , ובה כתוב שעקב אי הפקדת הערובה במועד , הריני מוחק את התביעה . על החלטה זו הגיש התובע בקשה לביטול החלטה למחיקת התביעה לבית המשפט השלום. ובתגובה בית המשפט סירב לשנות את החלטתו. שאלתי היא האם החלטה בית המשפט על הסירוב לשנות את החלטתו למחיקת התביעה היא החלטה אחרת והערעור הוא ברשות או שהיא פס"ד והערעור בזכות. תודה על העזרה.

    • בקשת רשות ערעור על החלטה אשר דחתה בקשה לביטול החלטה אשר מחקה תביעה
      עו"ד יקי רנד | 13/06/2010 12:00

      על החלטה הדוחה בקשה לביטול החלטה אשר מחקה תביעה, יש להגיש בר"ע, ממש כמו שמגישים בר"ע על החלטה הדוחה בקשה לביטול פסק דין. עם זאת, באם מדובר בהחלטת רשם, אזי, מדובר בערעור בזכות המוגש בבית משפט השלום. כמ וכן, ניתן לוותר על ערעור, ולהגיש התביעה מחדש, שכן מדובר במחיקה.