עשן סיגריות מטריד

  • שכן שמעשן לי לתוך הבית
    גיא | 09/06/2010 14:49

    שלום רב, יש לי בבית רק חלון אחד קטן שפונה לכיוון מערב וממנו נכנס לי אוויר נעים בתקופת הקיץ בערב דבר שלפעמים חוסך לי מלהדליק מזגן. כבר 3 שנים כל שישי-שבת הבן של השכנה מגיע אליה וכל היום הוא יושב ומעשן מהחלון של המטבח שלה לתוך החלון שלי (החלונות אחד ליד השני) ובגלל זה אני נאלץ לאטום את עצמי בבית ולהדליק מזגן כמעט כל הסופ"ש כדי לא לסבול את הריח של הסיגריות. בשנה האחרונה הצטרף למשפחתנו תינוק קטן שמדי פעם מקבל התקפי אסטמה ואנחנו נאלצים לעשות לו אינלציה והריח של הסיגריות מפריע לנו מאוד. באחד מהסופי שבוע האחרונים פנינו לשכנים בנימוס (שכנים שאיתם אנחנו ביחסים טובים) אם הם יכולים לעבור חלון ולא לעשן לתוך ביתנו, בתגובה הם התחילו לצעוק עלינו שאנחנו לא נגיד להם מה לעשות ומי אנחנו בכלל ושאנחנו חצופים ושאם לא נעים לנו אז שנסגור את החלון או שנלך לשבת בחדר אחר (החלון המדובר נמצא בסלון) ומאז הם ממשיכים לעשן ולא שמים עלינו. האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון מבחינה משפטית או פשוט לעבור דירה?

    • עשן סיגריות מטריד
      עו"ד גיל קראוס | 09/06/2010 17:29

      גיא שלום, בהחלט ניתן לטעון שמדובר במטרד ליחיד ולכן יש לאסור את העישון באופן שבו הוא מתבצע. בבית המשפט השאלה שתהיה היא שאלת הסבירות - באיזו תדירות, באיזו אופן וכיוצ"ב. בית המשפט עורך איזון בין מצד אחד זכותו של היחיד לעשות שימוש סביר בתחומו ומצד שני זכותו של האחר להסרת המטרד. ישנם דיונים ומקרים שונים בפסיקה שעוסקים במטרדים שונים בין שכנים.

      • תודה על התשובה
        גיא | 10/06/2010 08:29

        עו"ד גיל קראוס שלום, תודה על המענה המהיר, כמו שציינתי התדירות היא כמעט כל סופ"ש במשך השישי-שבת (שזה מבחינתי זמן שאני בבית עם התינוק). האם אפשר להעזר בעו"ד לנסח מכתב התראה לפני תביעה כדי לנסות לגרום לשכנים האלו לחדול מהעישון ולחסוך את ההגעה לבית משפט מכיוון שהמטרה שלי בכל הסיפור הזה היא לא לתבוע ולא לקבל כסף אלא שיחדלו מהמעשה המטריד הזה. תודה על התשובה, גיא

        • עשן סיגריות מטריד
          עו"ד גיל קראוס | 13/06/2010 14:51

          בהחלט אפשר ואף רצוי לנסות ולפנות אל השכנים במכתב דרישה לצורך הפסקצ המטרד. פנה לעורך דין בתחום הנזיקין אשר יוכל לסייע לך במשלוח המכתב.