תאונת דרכים

  • תאונת דרכים
    ניר | 09/06/2010 14:03

    אמי נפצעה בתאונת דרכים כנוסעת ברכב (לא נהגת) ואושפזה בבי"ח ובמרכז שיקומי. הנהגת הפוגעת אשמה בבירור כיוון שלא צייתה לתמרור עצור. את מי עליה לתבוע על נזקי גוף? איך מודדים את הנזקים שנגרמו לה? ואילו שאלות צריך לשאול את העו"ד המייצג בעת הפגישה הראשונית עימו על מנת להבטיח טיפול נאות מוטה לקוח ולא חברות ביטוח (הלוחצות להגיע לפשרה)?

    • תאונת דרכים
      עו"ד אסף אליה | 09/06/2010 15:02

      שאלות אלו ואחרות אתה יכול לשאול את עוה"ד אליו תפנה. חובתו של עוה"ד היא כלפי לקוחו ולא כלפי חברת הביטוח ומכאן שגישתו צריכה להיות מלכתחילה "מוטת" לקוח. ולשאלותיך, בתביעה על נזקי גוף בתאונת דרכים אין שאלת אשם, ותביעה מוגשת כלפי חברת ביטוח החובה שביטחה את הרכב בו נסע הנפגע. הנזקים שנגרמו נמדדים במספר אופנים: הנכות שנגרמה נקבעת על ידי בית המשפט בהתאם לחוות דעת של מומחה רפואי, אחד או יותר, אשר ממונה על ידי בית המשפט. הנזקים הכספיים נגזרים מהנתונים רבים כמו גובה הנכות הרפואית, הנכות התפקודית, בסיס ההשתכרות, תקופת אי כושר, הוצאות שהיו ויהיו, כאב וסבל הנמדד בהתאם לתקנות מיוחדות ועוד נזקים מיוחדים וכללים אשר יש עליהם ראיות. בהצלחה, עו"ד אסף אליה