רשלנות של בית ספר

  • תעודת בגרות לא תקינה
    גל | 06/06/2010 12:45

    קבלתי מבית הספר תעודה שבה כתוב לא זכאי לתעודת בגרות .לאחר ברור מקיף התברר שהיה תעות של בית הספר ,נשלחה בהמשך תעודה חדשה עם התוספת -זכאי לתעודת בגרות -אך בינתיים האוניברסיטה שבה נרשמתי פסלה אותי כמועמדץיש מקום להגיש תביעה?????????????תודה

    • רשלנות של בית ספר
      עו"ד יקי רנד | 07/06/2010 11:29

      אני מבין משאלתך, כי למעשה, האוניברסיטה, גם לאחר תיקון הטעות, מסרבת לאפשר לך להירשם ולהגיש מועמדות. אם מדובר בשנת לימודים אבודה, והתוצאה הינה בלתי הפיכה, הרי שיתכן וניתן לתבוע בית הספק בגין רשלנות כלשהי, אולם יש לבדוק התשלשלות העניינים בצורה מעמיקה על מנת לגבש עמדה ברורה.

      • הסבר השתלשלות העניינים
        גל | 12/06/2010 15:53

        - התקבלתי כמועמד לעתודה צבאית - ניגשתי ועברתי את כל בחינות הבגרות כולל פסיכומטרי - נרשמתי לאוניברסיטה ב 4 עדיפויות -קיבלתי מכתב מהאוניברסיטה עם דחייה מכל העדיפויות שנרשמתי עם נימוק "אין זכאות לתעודת בגרות" -ביררתי מייד עם בית הספר ומשרד החינוך והתברר שנפלה טעות של בית הספר -קיבלתי תעודה מתוקנת ושלחתי לאוניברסיטה אך פסילת המועמדות ע''י האוניברסיטה כבר הגיע לצבא עם נימוק " אין זכאות לתעודת בגרות" ונפסלתי סופית כמועמד לעתודה ע''י הצבא - הערעור להתקבל מחדש לעתודה לא התקבל ע''י הצבא והתוכנית ללמוד באוניברסיטה כעתודאי לא התממשה. האם יש מקום לתביעה ומה הפיצוי שעליי לדרוש תודה מראש , גל