סילוק תביעה נגד העירייה על בסיס מידע שגוי

  • מעידה כתוצאה מהתקלות במדרכה
    ריקי | 04/06/2010 16:08

    שלום רב לפני כשלוש שנים נתקלתי במדרכה שברתי שתי שניים נחבלתי קשות בפנים, הגשתי תביעה לבית דין לתביעות קטנות בצרוף קבלות תבעתי את העיריה, בבית המשפט הגיע נציג ה עיריה וטען שהשטח בו נפלתי שייך לדיירים שגרים בבלוק, ושעלי לתבוע את הדיירים, לא היה לי כסף להתחיל עם תביע חדשה והגענו לפשרה בה קבלתי 3000 שקל, לא חתמתי על שום ויתור. , עלי לציין שבמקום בו החליפו לי את השניים אני סובלת ומדממת כתוצאה מדלקת חוזרת. לפני שבועיים החלה העיריה בתיקון הכביד בו מעדתי ומה רואות עיני שאת המקום שהעיריה טענה שהוא רכוש הדיירים היא תיקנה, האם עלי להגיש תביעה חוזרת , להוכיח שהשטח כן שייך לעיריה כי הוא תוקן על ידי העיריה או שאין מה לעשות בתודה ריקי

    • סילוק תביעה נגד העירייה על בסיס מידע שגוי
      עו"ד יקי רנד | 06/06/2010 17:36

      העובדה כי התביעה הסתיימה בהסדר מול העירייה, מקשה עלייך לעורר התביעה מחדש, מכיוון שלכאורה היה לך יומך בבית המשפט, וע"פ הדין הנוהג את מושתקת מלתבוע בשנית בגין אותה עילה, גם אם לא חתמת על כתב סילוק. עם זאת, במידה והעירייה הטעתה אותך ביחס לאחריותה למפגע, בכך שמסרה לך מידע שגוי, אשר בהתבסס עליו סיימת בפשרה, ובמידה ואת יכולה להוכיח כי אכן הנקודה בה מעדת הייתה בזמנו באחריות העירייה, יתכן ותוכלי להגיש בקשה לביטול הסכם הפשרה עקב הטעייה/טעות חוזית, אם כי הדבר לא פשוט. אני ממליץ לך לברר היטב מה היה המצב המשפטי לאשורו בעת הנפילה, ועם מידע זה פני לעו"ד המתמחה בנזיקין, על מנת להיוועץ עימו האם יש סיכוי לפתוח התיק מחדש.