לשון הרעה בידיעה באינטרנט

  • לשון הרע בידיעה באינטרנט על איומים ברצח
    אבנר אליהו | 04/06/2010 06:47

    פורסם באתר אינטרנט כי נעצרתי אחרי שלכאורה איימתי על אחרים ברצח. האם אני יכול לתבוע את הגוף המשדר לאחר שסירב לתיקון על פי ס' 17 לחוק לשון הרע או שאני צריך להמתין לזסיום חקירה ואז לדרוש עידכון על פי ס 25אא? והאם אני יכול לתבוע את המתלוננים כנגדי על סמך הפרסום, ומבלי לחכות לפעולת המשטרה, כיוון שהדברים שיקריים? תודה

    • לשון הרעה בידיעה באינטרנט
      עו"ד יקי רנד | 07/06/2010 11:00

      אינני מבין משאלתך האם הפרסום באתר לא היה נכון, משמע לא נעצרת בשל עבירת איומים אשר יוחסה לך או כוונתך לכך כי אכן נעצרת, אך מדובר בעבירה אשר המתלונן טפל עלייך, מבלי שביצעת בפועל. במידה ואכן נעצרת, אין פסול בכך כי העיתון הביא דבר המעצר לידיעת קוראיו, ובלבד כי במידה וחקירת המשטרה לא תעלה דבר והתיק ייסגר (כך נאחל לך), יביא זאת האתרן לידיעת הציבור בהתאם לסעיף 25א אליו אתה מפנה, ע"פ דרישתך. בעקרון, הגשת תלונה למשטרה, גם אם מדובר בתלונה שקרית, איננה מקנה עילת תביעה באופן אוטומטי, אלא אם מתגלה כוונת זדון מלכתחילה להרע לך, ובמקרה כזה תוכל לתבוע את המתלונן בגמר החקירה, לכשהתיק ייסגר בעילת חוסר אשמה. במידה ועצם הידיעה הוא שקרי, כלומר לא נעצרת, הרי שבמקרה כזה יש לבדוק מיהו הגורם אשר הביא בפני האתר דבר הידיעה השקרית, והאם האתר פעל בצורה סבירה לאשש מידע זה, בין היתר על דרך פנייה לגורמי החקירה. בנסיבות מסוימות, ניתן להטיל אחריות על האתר על דבר הפרסום ולחייבו בפיצויים, כמו גם את הגורם אשר מסר את הידיעה השקרית.