תצהיר עדות ראשית

  • בנוגע לשאלתי בנושא תצהיר עדות.
    גליה | 03/06/2010 13:39

    שלום רב! דבר ראשון חזקו ואמצו על תשובתכם המון תודה עזרתם לי מאוד. שאלה נוספת בנושא תצהיר עדות ראשית: האם אנו הנתבעים יכולים לדרוש לחזור אל כתב התביעה כאשר ישנן ספקות הקושורת אמינות בנוגע לתצהיר העדות הראשית??? כלומר מאחר ונמצא שיש חוסר התאמה ענק בין דרישת התובעת בכתב התביעה ופתאם דברים שהיו קיימים בכתב התביעה נעלמו בתצהיר (מחמת ההוכחות שאין ביכולתה של התובעת להמציא). האם אפשר לפסול את התצהיר עדות הראשית ולבקש מבית המשפט לחזור אל כתב התביעה ובכך להמשיך דיונים בבית המשפט?? שאלה נוספת: התובעת טענה שנעזרה בשכנים מפאת מצבה הנפשי והפיסי (כגון : "נעזרה ברחצה וניהול משק הבית לדבריה") דברים שלא הוכחו ולא התקיימו מעולם מאחר ובדקנו זאת עם השכנים. האם אנו יכולים לדרוש מבית המשפט שיחייב התובעת להציג את שמות "השכנים" כעדים שיחויבו להגיע במהלך הדיון בשלב ההוכחות ויאמתו גרסתה ?? ואם כן מתי ניתן להגיש בקשה זו לבית המשפט?? המון המון המון תודה.

    • תצהיר עדות ראשית
      עו"ד גיל קראוס | 03/06/2010 15:53

      צהריים טובים, אין עניין של "לחזור אל כתב התביעה". אם תצהיר עדות ראשית נמחק, אז למעשה גרסת המצהיר נמחקת. בדרך כלל בית המשפט לא ימחוק את התצהיר בגלל סתירות כלשהן, אלא במסגרת פסק הדין יתייחס לאי האמיתות שקיימות זאת בהתאם לאמור בסיכומים. לגבי השכנים, לא נראה שכדאי להגיש בקשה מראש. כל טענה שצד טוען הוא צריך להוכיח אותה ולכן אם היא לא תביא עדים זה יעמוד לרעתה ואתם יכולים לשאול אותה במהלך החקירה הנגדית מדוע היא לא הביאה עדים שיתמכו בטענותיה.