קיזוז תשלומי ביטוח לאומי

  • תאונת דרכים עבודה
    רוני | 31/05/2010 23:40

    שלום, נפגעתי בתאונת דרכים בדרך מהעבודה. המוסד לביטוח לאומי הכיר בתאונה שלי כתאונת עבודה ושילם לי כ- 2,000 ש"ח עבור כ- 20 ימי אי-כושר (הבנתי שמדובר ב-75% מבסיס השכר). שאלתי היא אם אתבע כעת את חב' הביטוח של הרכב שלי בגין נזקי הגוף שנגרמו לי (בצוואר ובגב התחתון), האם חב' הביטוח תקזז את הסכומים שקיבלתי מהביטוח הלאומי או תשלם בנוסף אליו ובכמה אני יכולה להעריך את התיק בחב' הביטוח (אני בת 30, הנזק לא כ"כ רציני, והפסדי שכר של כ- 2,000 ש"ח בסה"כ) והאם משתלם לי בכלל לתבוע את חב' הביטוח? אודה לתשובתכם המהירה, רוני

    • קיזוז תשלומי ביטוח לאומי
      עו"ד זמירו עזמי | 01/06/2010 09:09

      רוני, שלום. כל מה שמקבל נפגע מביטוח לאומי ועל רקע אותה פגיעה אכן יקוזז מכלל הפיצויים שאמור לקבל מחברת הביטוח. לעניין גובה הפיצויים בתיקי כאב וסבל זה תלוי מידת הפגיעה ששסבל ממינה הנפגע והמסמכים הרפואיים המאשרים זאת, בד"כ מדובר בפיצויי של כמה אלפי שקלים וכי כל מקרה יבדק לגופו כאשר המקסימום במקרים שקאלה מגיע לכדי 16000 ש"ח, בנוסף יש את הפיצוי בגין ימי ההשתכרות דבר שצריך להוכיח או שצריך להשלים על תשלומי הביטוח הלאומי כך גם ההוצאות הרפואיות והנסיעות שהוצאו. לעניין כדאיות התביעה או לא זה שיקול שלך לבסוף, אך יש לציין שאת לא מפסידה כלום שאת מבקשת מה שמגיע לך עפ"י חוק. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • לעו"ד עזמי היקר
        רוני | 01/06/2010 09:32

        עו"ד יקר, תודה רבה על התשובה. אשמח מאוד אם לא קשה לך קצת להסביר לי - ביטוח לאומי מעניק 75% מהפסד השכר ואילו חב' הביטוח משלימה את ה- 25% הנותרים אז למה בעצם מקזזים. לא כ"כ הבנתי את המנגנון שעובד בנושא. אשמח להסברך המלומד. רוני

        • קיזוז תשלומי ביטוח לאומי - המשך תשובה.
          עו"ד זמירו עזמי | 01/06/2010 14:22

          רוני, שלום. שאלתך היא שאלת חשבון, ושוב אני מספיר קיזוז תשלומי הביטוח לאומי מתבצע מכלל הפיצויים של חברת הביטוח, קרי מס"ה הפיצויים שאמורים להתקבל על אותה תאונה מחברת הביטוח. אני מוסיף ומחדד, נפגע תאונת דרכים אמור לקבל את מלוא פיצוייו בגין התאונה מחברת הביטוח לרבות אובדן ההשתכרות בעבר וגם בעתיד, וע"מ למנוע כפל פיצויים יש לקזז את מה שקיבל הנפגע מביטוח לאומי בגין אותה תאונה מס"ה הפיצויים שאמורים להתקבל מחברת הביטוח כי היא זו החייבת בתשלום כלל הפיצויים לנפגע. ועל כן אין כאן קיזוז מיותר או קיזוז כפל אלא על הנפגע לערוך חשבון לכלל נזקי הפגיעה ומס"ה יקזז מה שקיבל כבר מהביטוח לאומי, כי לא יתכן שיקבל כפל פיצוי בגין אותו ראש נזק ומה גם שיש התחשבנות של שיבוב התשלומים ששולמו לנפגע ע"י הביטוח לאומי עם חברת הביטוח החובה שאמורה לשלם את כלל הפיצויים בתיק התאונה. ולדוגמה במידה והנזקים שלך לכלל הפגיעה נאמדים כדי 120 ש"ח לרבות אובדן ההשתכרות, תורידי את ה 75 שכבר קיבלת מהביטוח לאומי (וזה עניין הביטוח לאומי לחזור בהם בתביעת שיבוב אל חברת הביטוח) ואז נותר לך 45 לקבל מחברת הביטוח (מתוכם ה 25 ההשלמה בגין אובדן ההשתכרות בעבר), ואילו ה 20 הנותרים בגין כאב וסבל הוצאות רפואיות נסיכות וכד'. מקווה שהסברת והבהרתי ואף הידגמתי היטב. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.