רשלנות מקצועית של אינסלטור

  • תביעה על רשלנות מקצועית
    איתם פינטו | 31/05/2010 21:59

    יש לי שיפוצניק שביצע עבודות אינסטלציה בביתי והיה לי פיצוץ בצנרת לאחר חצי שנה מיום הביצוע. הבאתי חוות דעת של כמה אינסטלטורים שכולם הצביעו על רשלנות מקצועית. מה ההליכים מעתה ואילך ע"מ ללכת לתביעה משפטית כנגדו? יש לי חשד שהוא מוכרז כפש"ר / חדל פרעון היות והחברה בבעלותו לא משלמת אגרת רשם החברות וממעט שיחות מהעבר שהיו לי עימו (שקדמו לפיצוץ). ראוי לציין כי ביוזמתי לא רציתי שיבצע לי עבודת תיקון מחשש שהוא לא יתקן זאת כמו שצריך. מה אני יכול לתבוע ממנו? האם יש "קייס"?

    • רשלנות מקצועית של אינסלטור
      עו"ד גיל קראוס | 01/06/2010 16:38

      איתם שלום, אם אכן מדובר ברשלנות מצד האינסטלטור שגרמה לנזק, בהחלט יש לך עילת תביעה נגדו. קח בחשבון שבמידה והוא אכן בפשיטת רגל, יהיה מאוד קשה לגבות ממנו סכומים כלשהם, גם אם תזכה במשפט. התביעה צריכה לעמוד על סכום הנזק הישיר וכן נזקים עקיפים כמו בזבוז ימי מחלה ועגמת נפש. אם הנזק לא עולה על סכום של 30,000 ש"ח, אתה יכול להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

      • תודה עזרת לי מאוד. רק שאלה אחרונה בבקשה
        איתם פינטו | 01/06/2010 20:28

        ראשית תודה על התשובה המהירה. שנית, איך ניתן לאמוד סכום של עוגמת נפש? איך מודדים זאת במספרים? האם יש שיטה לכך או שתובעים כמה שרוצים? איך מודדים נזיקין של רשלנות מקצועית האם זה סכום התיקון בלבד? אודה לתשובותיך. בברכה,

      • תוספת חשובה מאוד
        איתם פינטו | 01/06/2010 23:08

        לא ציינתי כי העבודה שולמה במזומן במלואה. אך יש לי שכנים שיוכלו להעיד כי היה בביתי וביצע את השיפוץ, למרות שבשיחתינו האחרונה הוא לא הכחיש שעשה שיפוץ. האם לבעלי המקצוע יש ביטוח מפני תביעות מהסוג הזה? אם כן, זה בטח יסייע לי בתביעה, לא? תודה רבה רבה,

        • רשלנות מקצועית של אינסטלטור
          עו"ד גיל קראוס | 02/06/2010 14:59

          אין דרך למדוד עוגמת נפש, וגובה הסכום משתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבותיו. אתה יכול לבקש סכום גלובאלי כפיצוי עבור עגמת נפש - קח בחשבון שבתי המשפט לא פוסקים סכומים גבוהים בעניינים כאלו, אם בכלל. התביעה היא על הנזק הישיר וההוצאות. ישנם ביטוחים מפני רשלנות מקצועית, אבל אם מדובר באינטסלטור פרטי אני לא בטוח בלשון המעטה שיש לו ביטוח שכזה.