חוק הספאם

  • שליחת פקסים בהתאם לחוק הספאם
    רון | 30/05/2010 22:34

    שלום, אני בעל עסק לפירסום. רציתי לדעת אם מותר לי לשלוח אימיילים ופקסים לכל מיני עסקים עם הצעות פירסום, אני יודע שחוק הספאם אוסר זאת, אך אם אני מוסיף בסוף המייל או הפקס את האפשרות להפסיק לקבל ממני הודעות "אם ברצונך להפסיק לקבל מאיתנו הודעות השב את המילה "הפסק" " וכמובן שאם מישהו דורש שאני אפסיק, אני כמובן מפסיק. מותר לי בצורה כזו לשלוח פקסים ואימיילים? או שעדיין למרות שאני מוסיף את האופציה להפסקתם, אסור לשלוח בהתאם לחוק הספאם שיצא? תודה לעוזרים

    • חוק הספאם
      עו"ד אסף אליה | 01/06/2010 12:53

      שלום רון.עפ"י החוק אתה יכול לשלוח פנייה חד פעמית לבית עסק המציעה לבית העסק להמשיך ולקבל דברי פרסומת מטעם המפרסם. שים לב, כי שהפנייה לא מהווה פרסומת בפני עצמה.לגבי נמענים פרטיים, אתה חייב לקבל את הסכמתם מראש ובכתב. אפשרות אחרת היא אם אתה עומד בארבעה תנאים מוקדמים הקבועים בחוק - פרטי הנמען נמסרו לך בזמן רכישה, הודעת לו שהפרטים ישמשו למשלוח פרסומות, נתת לו הזדמנות להודיע על סירוב לקבלת פרסומת והפרסומת שאתה שולח מתייחסת לדבר דומה לזה שבגינו נמסרו לך פרטי הנמען.

      • לפי
        עסק | 01/06/2010 15:07

        לפי מה שאני יודע באותו חוק בסעיף קטן ב, אם אני שולח הודעה חד פעמית וזה לבית עסק בלבד וכמובן נותן לו את האפשרות לבקש הפסקת קבלת הודעות, זה אמור להיות מותר לא? כל עוד זה הודעה חד פעמית בלבד. אני שולח הודעות חד פעמיות לבתי עסקים אם הם מעוניינים לפרסם אצלי (אני בעל משרד פרסום).

        • חוק הספאם
          עו"ד אסף אליה | 01/06/2010 15:18

          לא מדויק. על פי החוק אתה יכול לשלוח לבית העסק פניה חד פעמית בה אתה מבקש את רשותו לשלוח פרסומות. אם הוא לא הסכים, אתה לא יכול להמשיך לשלוח לו. הוא לא צריך לבקש את הפסקת קבלת ההודעות אלא אתה צריך לקבל את רשותו.

          • אז אסור לי?
            עסק | 01/06/2010 15:38

            בשורה התחתונה אז אני לא יכול לשלוח הודעות כמו שהסברתי?