תביעה אזרחית נגד שכן לאחר שתיק המשטרה נסגר

  • פגיעה ברכב במזיד
    יסמין | 30/05/2010 14:27

    שלום רב, החניתי את רכבי בחניה ציבורית מול בניין שבו מתגורר אחד השכנים. אותו שכן איים עליי שלא אחנה שם "אחרת אראה מה יקרה". למחרת מצאתי את הרכב שלי עם חור מקדימה בצורה של החלק האחורי של רכב השכן (ואת רכב השכן חונה לפני הרכב שלי). צילמתי תמונות המראות בבירור את שני הרכבים והנזק. אין עדים. התלוננתי במשטרה והתיק ניסגר מחוסר ראיות. פניתי לחברת הביטוח שלו אבל הוא מכחיש את מעורבותו. האם יש טעם לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות או שיש לשער שאין מספיק ראיות ולנזק רק יצורפו הוצאות משפט? תודה (אני כבר הרבה זמן שוברת הראש מה לעשות)

    • תביעה אזרחית נגד שכן לאחר שתיק המשטרה נסגר
      עו"ד יקי רנד | 30/05/2010 19:43

      העובדה כי תיק המשטרה נסגר מחוסר ראיות, איננה פוגעת בסיכויי תביעה אזרחית אשר ניתן להגיש, מאחר ורמת ההוכחה הדרושה לצורך העמדה לדין פלילית, שונה וגבוהה יותר מזו הנדרשת במשפט אזרחי. אני מתרשם, כי ברשותך שלל ראיות נסיבתיות אשר יכולות ללמד, כי השכן הוא אשר אחראי לפגיעה ברכבך. השכן הפנה אליך איום מרומז,רכבך נמצא פגוע, כאשר רכב השכן נמצא בזוית מתאימה לפגיעה, בשעה ושני הרכבים פגועים. מדובר במצבור ראיות נסיבתיות, אשר עשויות להספיק במשפט אזרחי. עם זאת, יתכן ובית המשפט יזדקק לתוספת ראייתית כלשהי, אשר תקשור בין השכן לפגיעה, ותבסס את החשד הברור כלפיו. לטעמי, יש מקום להגיש תביעה, אך יתכן וכדאי לעשות שיעורי בית נוספים בטרם הגשת התביעה, כמו לדוג' הקלטת השכן, איתור עד כזה או אחר וכיו"ב.