תצהיר עדות ראשית הסוטה מגרסת התביעה

  • שאלה בנושא נזיקין
    גליה | 30/05/2010 11:55

    שלום וברכה! יש נגדי תביעת נזיקין של תאונת עבודה מתנהל משפט כבר 4.5 שנים כנגדי ולא נמצאו מספיק ראיות לתת פסק כנגדי. הוחלט לנסות להגיע לפשרה אך צד התובעים רוצה סכום ענק של 60.000 ש"ח נסיון סחיטה. בדיון שהתקיים לפני מספר ימים טענה (אציין שהשופטת שלחה אותנו לנסות שוב להגיע לנסיון פשרה פעם שלישית) השופטת שאסור לבית המשפט לחייב אותי לשלם סכום זה מאחר ואין ראיות ואמרה או סכום של 5.500 ש"ח או שהתיק יורד לאפס. שאלתי היא: 1. התובעים הגישו תציהרי עדות ראשית(בהחלטת בית המשפט) ולפתע שינו גרסת כתב התביעה פתאם(כל זאת מאחר שביקשתי קבלות על תביעתם). האם ניתן לשנות גירסה ולחלל על חליל אחר כל פעם מחדש???? 2.האם תצהיר העדות הראשית חייב להיות תואם גרסה לכתב התביעה???? 3.ואם אין קבלות נדרשות לא בכתב התביעה ולא בתצהיר העדות לאן תיק זה מגיע??? מודה לכם מקרב לב

    • תצהיר עדות ראשית הסוטה מגרסת התביעה
      עו"ד יקי רנד | 30/05/2010 20:07

      קצת קשה להשיב לך כיצד לנהל משפט, מבלי להכיר את פרטי התיק לעומקם. תצהיר עדות ראשית בו מופיעה גרסה עובדתית השונה מהותית מזו אשר נפרשה בכתב התביעה, מפחית ממשקלו, ועשוי אף להעיד על זגזוג מצד התובעים ו/או חוסר אמינות, דבר אשר יכול לקעקע את גרסתם וכפועל יוצא להביא לדחיית תביעתם. העדר ראיות תומכות בנזק הנטען ע"י התובעים, כמו לדוג' קבלות, עשוי אף הוא להוביל לדחיית התביעה, בייחוד אם מדובר בסוג נזק אשר צריך להיתמך בקבלות.