תקיפת רוכב קטנוע ע"י כלב

  • תקיפת רוכב קטנוע ע"י כלב
    דוד | 26/05/2010 09:14

    שלום רב, רציתי לדעת האם מישהו מכיר פסיקה לעניין תקיפת רוכב קטנוע/אופנוע ע"י כלב? הסיפור הוא שרוכב הקטנוע נסע על המדרכה מטמעם שאינם ברורים ובצורה לא חוקית והכלב שלי תקף אותו ועכשיו הוא רוצה לתבוע אותי. ידועה לי האחריות המוחלטת שקיימת בחקיקה בסע' 41א לפק 'הנזיקין. העניין הוא שבעל הקטנוע הוא זה שלא היה בסדר הוא רכב על המדרכה לידי ואז הכלב שלי תקף אותו. האם יש חקיקה או שמדברת על העניין? האם אני יכול לטעון להגנות עפ"י סעיף 41 ב להתגרות של הניזוק בכלב או לטעון לתקיפת הניזוק את הבעלים? בפסיקה כבר הכירו כי לכלבים יש נטייה להתפרץ על קטנועים לעניין תאונות דרכים... תודה מראש

    • תקיפת רוכב קטנוע ע"י כלב
      עו"ד גיל קראוס | 26/05/2010 14:44

      דוד שלום, הטענה כי רוכב הקטנוע רכב שלא כדין על המדרכה ועקב כך הכלב נבהל עשויה בהחלט לשמש הגנה חלקית, אך יחד עם זאת החוק מדבר על תקיפה או התגרות ולא בטוח שבית המשפט יראה בנסיעת הקטנוע כתקיפה או התגרות. בכל מקרה, אין ספק שזו טענה שיש להעלותה באופן בולט ומודגש.