נזק רכב רכוש פח

  • נזק פח
    מיכל | 21/05/2010 20:23

    שלום רב! מתי ולמה כדאי להגיש תביעה לבית משפט בגין נזק רכוש שנגרם לרכב כתוצאה מתאונת דרכים? האם תובעים את המבטח בביטוח מקיף של הרכב הנפגע או את המבטח של הרכב הפוגע? ומתי ביטוח צד ג'? הרי אם יש ביטוח הוא אמור לכסות את הנזקים?

    • נזק רכב רכוש פח
      עו"ד זמירו עזמי | 22/05/2010 07:54

      מיכל, שלום. בתאונת דרכים שנגרם הזק רכוש לרכב והרכב מבוטח בביטוח מקיף ניתן לתבוע את המקיף וחברת הביטוח המבטחת תשלם למבוטח שלה ותתבע בשיבוב את הרכב הפוגע במידה והוא אשם בתאונה, זה בנזקים גבוהים ושל ממש, אגב במקרה זה תוכלי לקבל דו''ח בהפסדים שלך מחברת הביטוח כמו השתתפות שהורידו והנחת העדר תביעות ועוד ובזה לתבוע את הרכב הפוגע. אך בנזקים קטנים ובמידה והאחריות ברורה על הרכב הפוגע בתאונה, כי אז למרות הביטוח המקיף ניתן לתבוע את חברת הביטוח צד ג' והנהג הפוגע והבעלים של הרכב באותה תובענה בגין הנזק, וזאת כדי לא להשתמש בפוליסת המקיף ולהפסיד זכויות והנחת העדר תביעות לשנה הבאה. מיכל, לתשומת לבך !!! תקופת ההתיישנות בתביעות ביטוח מקיף נגד חברת הביטוח שלך הינו שלוש שנים !!! מיום התאונה !!!!!. מקווה שעזרתי לך מאוד, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.