תאונת דרכים/עבודה

  • תאונת דרכים עבודה
    אלון | 21/05/2010 18:32

    היי עברתי תאונת דרכים קלה בדרך לעבודה,נסעתי למיון צילומים כמה ימי מחלה וכ"ו, לאחר זמן מה הגיע מכתב דרישה לתשלום מבית החולים,והגשתי להם ממקום העבודה ב.ל. 250, האם אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי למרות שלא קיבלתי נכות כמו שתובעים חברות ביטוח בתאונת דרכים ומקבלים פיצוי חד פעמי. האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי ללא אחוזי נכות שאין לי???

    • תאונת דרכים/עבודה
      עו"ד זמירו עזמי | 21/05/2010 20:31

      אלון, שלום. אתה מדבר על תאונת דרכים/עבודה, במקרה כזה ההוצאות הרפואיות של ביה"ח אכן מכוסות במסגרת טופס 250 ע"י המל"ל. באשר לפיצויים בגין נזק הגוף, אתה צריך למצות את ההליכים בביטוח הלאומי כאשר שם משלמים לך 75% בגין ימי ההיעדרות ואילו לגבי ההפרש ויתר ראשי הנזק כמו כאב וסבל אתה אמור לקבל מחברת ביטוח החובה לרכב ממנו נפגעת. אלון, שוב ביטוח לאומי איננו משלם תשלומים חד פעמיים בגין כאב וסבל וכמו חברות הביטוח. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.