נזק לעגלה

  • נזק לעגלה בטיסה
    שימרית | 21/05/2010 13:20

    לפני כשבוע טסנו לאילת ולקחנו עימנו עגלת תינוק, בסיום טיסתנו חזרה למרכז קיבלנו את העגלה והתגלו בה קרעים, שיפשופים ובלאי שלא היה קיים לפני (בידנו הוכחות מצולמות מהשעות שלפני הטיסה). ניגשנו בו במקום למנהל התורן שהיה נוכח, הצגנו בפניו את הליקויים שארעו והוא בתגובה ביקש מאיתנו לתעד את שארע וטען שישלח את המכתב לייעדו. בהמשך פנינו טלפונית לשירות הלקוחות וקיבלנו תגובה כי היינו צריכים למלא דו"ח נזק וכי אינם אחראים על הנזק שנגרם לכבודה. ולכן איננו זכאים לפיצוי ולתיקון הליקויים. אציין כי לא ידענו ולא הובא לידיעתנו שעלינו למלא דו"ח שכזה, שכן המנהל התורן טען כי די במכתב אותו כתבנו. שאלתי היא האם אי מילוי דו"ח נזק יכול לפגוע בקבלת בפיצוי הראוי? והאם ניתן למלא דו"ח שכזה היום? מלבד זאת האם ידוע לכם על מקרים דומים ומה הייתה התוצאה? תודה רבה!

    • נזק לעגלה
      עו"ד רועי אייל | 21/05/2010 14:32

      שלום רב, חברות מסוימות בשוק יוצרות מנגנון פיצוי פנימי ללקוחות ובו בין היתר לפעמים נדרשים הניזוקים למלא דו"ח נזק כזה או אחר. מדובר בנוהל פנימי של חברות שאי מילויו אינו פוגע באפשרות לקבל פיצוי. ייתכן שמבחינת החברה לא יהיו מוכנים לפצות באופן ישיר בעקבות אי מילוי דו"ח - אך הדבר אינו מונע ממכם להגיש למשל תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות או לפנות בכתב באופן ישיר למחלקה המשפטית של החברה ולדרוש פיצוי בעבור הנזק שנגרם. בכל דרך שתבחרו (אם בתביעה או במכתב) נא דאגו לפרט את כל השתלשלות העיניינים בצורה קצרה ועניינית ובאופן ממצה. המקרה אינו שונה מתביעה נזיקית "רגילה" ובהנחה שתצליחו להוכיח שהעגלה ניזוקה עת הייתה בחזקת חב' הטיסה - הסיכוי טוב. השאלה שכמובן צריך לבחו היא מה היקף הנזק והאם הוא כזה שמצדיקמבחינתכם הגשת תביעה.. בהצלחה.