תביחעת תלויים

  • לעו"ד עזמי זמירו הנכבד!
    עו"ד צעיר | 17/05/2010 20:44

    ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך המפורטות והמלומדות, אני אישית למד מהן המון. לענייננו: אני מייצג לקוחה שבעלה נהרג בתאונת דרכים כשנהג ברכב גנוב ללא ביטוח/רישיון. בכוונתי לתבוע את קרנית ובמקביל להגיש בבקשה למל"ל לקצבה. וכאן הדילמה העיקרית: האם כספי המל"ל יקוזזו בסופו של הליך מסכום הפיצויים שייפסקו לטובת האלמנה? האם נכון הדבר שקצבת הבטחת הכנסה אינה מקוזזת (לעומת קצבת שארים) ומכאן עדיף לגשת במסלול הזה (בהנחה שהיא זכאית)? שאלה נוספת: תיק התאונה עדיין בחקירת משטרה והועבר לפרקליטות- האם כדאי לחכות עד סיום ההליך בטרם אגיש תביעת פלת"ד או שמא אין קשר בין הדברים? בתודה מראש!

    • תביחעת תלויים
      עו"ד זמירו עזמי | 18/05/2010 00:40

      עו"ד צעיר, שלום. ראשית, משתתף בצער המשפחה. לעניין תיק המשטרה, עדיף להמתין באם נסיבות התאונה אינן ברורות לך היטב, כך שלא יהיו הפתעות אחרות, הרי לא אני ולא אתה היינו בתאונה, זאת המלצתי, אגב ניתן צלפנות בדרישה לתשלום תכוף לקרנית ואז משם את חש את עניין החבות. לעניין התביעה, כאן כמובן מדובר בתביעת תלויים כאשר תביעה זו הינה תביעה עצמאית, וכי זכות התלויים בנפגע ת"ד לקבל את הפיצויים המגיעים להם בגין אובדן התלות "התמיכה", שוב כל עוד אין הפתעות אחרות בנסיבות התאונה, זאת אומרת התאונה צריכ לענות על הגדרת תאונת דרכים בחוק הפלת"ד, קרי המנוח נהרג עקב השימוש ברכב. לעניין הפיצויים, שוב התלויים "האלמנה והילדים הקטינים במידה ויש ילדים שכאלה" אמורים לקבל את הפיצויים מהתיק ובניכוי המל''ל בגין קצבת שאירים, כי מדובר בהטבה שצמחה להם לאור המוות, וכמובן לפי דוח אקטוארי. לעניין הבטחת הכנסה והדילמה, נכון שאין מה לקזז הבטחת הכנסה מהפיצויים בפלת''ד כי זה משהו וזה משהו כאשר מדובר בהטבה שלא צמחה עקב התאונה, אך יש להבין באם האלמנה והשארים לא יפנו וימצו את זכותם במל''ל ולא יקטינו את נזקיהם על המזיק וזה עיקרון יסוד בדיני הנזיקין, אזי קמה למזיק זכות הניכוי הרעיוני מהפיצויים בתיק הפלת''ד. נותר כעת, שחברי ישקול את צעדו היטב ויעשה חושבים טוב ובד בבד מומלץ לעבור על הפסיקה העדקנית בעניין הזה בין היתר בפס"ד עיזבון חנא כרכבי נ' מנורה בעליון ודוביצקי ולדמיר נ' אסדי רזקאללה גם בעליון כאשר זה האחרון סוקר את כל הפסיקה הרלבנטית בעניינך. מקווה שעזרתי לך מאוד, בברכה עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.