מומחה רפואי וחוות דעתו

  • נפגעת תאונת דרכים-עיזרה בבקשה
    גילה | 17/05/2010 17:58

    אני נפעגת תאונת דרכים וקיים "עורך דין" שמטפל בתיק שלי. הציעו לי פשרה מחברת הביטוח, החלטתי לדחות את סכום הפשרה וללכת להיבדק אצל רופא מומחה, למרות סירובו של העורך דין. הבדיקה היתה לפני ב- 3 חודשים ועדיין לא קיבלתי תשובה. אציין כי שילמתי את האגרה כבר לבית המשפט. שאלתי היא האם תקופת המתנה של 3 חודשים זה זמן סביר ומקובל עד לתשובתו של הרופא מומחה. ושאלה נוספת במידה והרופא מומחה יקבע 0% נחות. באיזה דרך אני יכולה לתקוף את ההחלטה, אם בכלל?!?! האם לאחר קביעתו של הרופא מומחה , מתנהל גם איזשהוא הליך בבית המשפט? תודה

    • מומחה רפואי וחוות דעתו
      עו,ד זמירו עזמי | 18/05/2010 00:00

      גילה, שלום. לעניין חוו"ד המומחה, המומחה צריך לתן את חוו"ד תוך 30 ימים משקיבל את כל החומר הדרוש לו ו/או כל בדיקה שביקש לעניין הפגיעה לרבות בדיקתך בפועל. על כן, שלושה חודשים לרוב זה זמן סביר, מה גם ניתן לפנות למומחה בזירוז מתן חווה"ד או לברר באם חסר משהוא ו/או בדיקה כלשהיא. לעניין שיעור הנכות, ניתן לשלוח למומחה שאלות הבהרה על חוות דעתו ואף לזמנו לחקירה עליה בביהמ"ש, השאלה האם יש ממש וצורך בכך. לעניין השלב שלאחר חווה"ד, הצדדים בד"כ מתבקשים להגיש תחשיבי נזק לביהמ''ש, וישמעו הצעת ביהמ''ש על כך, ובאם לא יסכימו לה ממשיכים הלאה תצהירים והוכחות ולאחר מכן סיכומים ופסק דין, בד"כ מסתדרים לאחר חווה"ד והצעת ביהמ"ש עד כמה וכמה באם מדובר בנכות נמוכה או אפס. מקווה שעזרתי לך מאוד, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • אל עו"ד זמירו עזמי עזרת לי מאוד,הרבה יותר מעו"ד
        גילה | 19/05/2010 00:31

        שמייצג אותי תודה