פגיעה במגרש כדורגל

  • פגיעה במגרש כורגל
    יוסי | 17/05/2010 17:41

    שלום רב הייתי במשחק כדורגל בבלומפילד וישבתי מאחורי אחד השערים. לפתע במהלך האימון לקראת פתיחת המשחק נבעט כדור מהמגרש ליציע ופגע בידי וגרם לשבר בשורש יד ימין. שאלתי היא האם יש כאן אפשרות לתבוע? באיזו עילה? האם מישהו מכיר מקרה דומה?

    • פגיעה במגרש כדורגל
      עו"ד יקי רנד | 18/05/2010 11:04

      שאלתך בהחלט מעוררת ענין, ואני מודה כי טרם נתקלתי במקרה כזה. לטעמי, סיכויי התביעה נמוכים. מדובר בסיטואציה, אשר בעגה הנזיקית קרויה "כניסה לסיכון", דהיינו, בהיותך אוהד כדורגל, אשר הגיע ליציע לחזות במשחק או אימון, לקחת על עצמך הסיכון כי כדור יפגע בך ואף עלול וייגרם לך נזק. מדובר בתרחיש אשר היית צריך לצפות, ומנגד, למחזיק המגרש, בעל הקבוצה וכיו"ב, אין דרך אמיתית למנוע הפגיעה, מה עוד וע"פ חוקי ההתחאדות לכדורגל הוסרו הגדרות במגרשים באופן חוקי, כך שלא ניתן לומר כי הייתה חובה לשים מחסום כלשהו אשר יגן עליך מפני הכדורים. עם זאת, לא הייתי שולל לחלוטין אפשרות לפיצוי. יתכן וקיים כיסוי ביטוחי מתאים, אשר מכסה נזקים אשר נגרמים לאוהדים. יש להבחין המקרה שלך, ממקרים בהם לדוג' נמחצים אוהדים ונפגעים (מקרים שלצערנו נתקלנו בהם בעבר), בהם קיימת נטייה להטיל אחריות על הגורמים אשר תפקידם למנוע התרחשות קטסטרופלית זאת. אם מישהו מבין הגולשים נתקל במקרה כזה בעבר הוא מוזמן לשתף.