פציעה במעון

  • שימוש בספוגית הפלא במעון וגרימת פציעה לילד בן שנתי
    בטי | 15/05/2010 23:35

    לפני כשבועיים מרח בננו בן השנתיים ושלושה חודשים אודם העמיד ל - 24 שעות על מצחו ביום חמישי בלילה כשיצא מהמעון למחרת מצחו היה מאוד אדום ובוהק וללא האיפור המטפלת מסרה כי הילד הסיר את האיפור בעזרת ספוגית הפלא של *** (יש לציין שהאודם כשהוא לא על השפתיים אלא על האור הוא אמור לרדת רק לאחר 4-5 ימים ולא חשים אותו על הגוף) כשהגענו הביתה וקילחנו את הילד הוא צרח וכאב לו מאוד לאחר מכן הוא נרדם לכמה שעות והשתעורר החמיר האודם והעין התנפחה והיה צורך לגשת מיד לטיפול רפואי כאמור עמדת המעון היא כי הילד הסיר את האיפור בעצמו בעזרת ספוגית הפלא שניתנה לו לצורך ניקוי הקיר שעליו קישקש וזאת כאקט חינוכי אנו חושדים כי המטפלת הסירה את האיפור בעזרת ספוגית הפלא ולא הילד כטענתם עמדתנו נתמכת בחוות דעת רפואית של רופא עור מומחה היות וילד בן שנתיים אינו מסוגל לבצע פעולה של קרצוף שגרמה להסרת שכבת העור ופציעתו ברור שכך או כך היתה במעון רשלנות היות וספוגית הפלא לא היתה אמורה להיות על העור בשימוש על העור והיתה הזנחה של המטפלת כך או כך נשמח לקבל חוות דעת האם יש מקום להגיע תביעה אזרחית או פלילית בגין המקרה

    • פציעה במעון
      עו"ד גיל קראוס | 18/05/2010 13:25

      בטי שלום, יש בעיה קשה של הוכחה - איך ניתן להוכיח שדווקא הגננת היא זו שניסתה להוריד את האיפור ולא בנכם שנגע עם הספוגית במצח. אין ספק שחלה על הגננת אחריות לפקח על הילדים ויכול להיות שתוטל עליה אחריות גם אם בנכם הוא זה שנגע בספוג, אבל לא בטוח שבית המשפט ימהר להטיל אחריות על הגננת במקרה האחרון.

      • המשך
        בטי | 20/05/2010 00:08

        אבקש את התיחסותך לעובדה כי ספוגית הפלא של סנו אינה אמורה לבוא במגע על גבי העור וכן במגע כל שהוא עם ילדים, אפילו עם נתנו לנקות המטפלת צריכה להסתכל, כמו כן קיימת חוות דעת רפואית של מומחה עור לילדים לפיה הנזק נגרם כתוצאה מקרצוף ושפשוף של המקום או חומר כלשהוא. כמו כן מדובר בילד בן שנתיים בלבד אשר האודם כלל אינו מפריע לעור ולא חשים אותו, אין במעון מראה אז איך הילד ידע בדיוק איפה להוריד את האיפור הרי עם הוא השתמש הוא היה צריך לעשות בעוד מקומות אולם הנזק והפציעה נעשה אך ורק באזור האיפור, הילד ראה את ספוגית הפלא לאחר שלושה שבועות שניקיתי את הקיר והגיב בבהלה חזקה מאוד - לא יתכן שילד בן שנתיים ידע להוריד את האיפור לבד באזור סביב העין - אין ספק שיש בו רשלנות של המטפלת אשמח לשמוע מה לדעתך אנו יכולים לעשות - יש לציין שהוצאנו את הילד במיידי מהמעון תודה

        • פציעה במעון
          עו"ד גיל קראוס | 20/05/2010 17:40

          על פניו, מתיאור העובדות שאת מתארת, בהחלט נראה כי יש לשקול הגשת תביעה נגד המעון, בין היתר על בסיס חוות הדעת הרפואית.