גניבת רכב ללא קודן

  • גניבת רכב ללא קודן
    גליה | 12/05/2010 18:53

    שלום רב!בשנת 2006 עשיתי ביטוח מקיף לרכב- באחד הימים התקלקל לי הקודן והוחתמתי על טופס כי עליי לתקנו ולהחזיר הטופס- מכל מיני סיבות לא תקינתי את הקודן ולא החזרתי את הטופס. מ-2006 עד 2009 חידשו לי את הביטוח בטלפון כרגיל כל שנה ולא ציינו דבר על כך שהפוליסה לא בתוקף כי לא החזרתי את הטופס - כעת נגנב לי הרכב - שאלתי היא האם הכל אבוד או שכיוון שלא וידאו איתי בזמן חידוש הפוליסה או לא אמרו לי או הזכירו לי על כך שאין קודן ברכב יש איזהשהוא סיכוי לקבל את כספיי הביטוח עבור הגניבה? תודה

    • גניבת רכב ללא קודן
      עו"ד גיל קראוס | 13/05/2010 17:02

      גליה שלום, השאלה שאת מעלה איננה פשוטה כלל וכלל. אני מניח שחברת הביטוח תטען שהיא סברה שהתקנת את הקודן ולכן המשיכה לבטח אותך. מצד שני, העובדה שהיא המשיכה לבטח אותך ללא בדיקה וללא אישור על התקנת הקודן, עשויה בהחלט לעמוד לטובתך. צריך גם לראות מה כתוב בפוליסת הביטוח והאם הפוליסה הרלוונטית לשנה זו מדברת על קודן כחלק מאמצעי המיגון של הרכב. אני מציע שתפני בשלב ראשון לחברת הביטוח מבלי כמובן להתייחס לעניין הקודן ותראי את תגובת הביטוח. במידת הצורך ולאחר תשובת הביטוח, פני להתייעצות עם עו"ד בתחום הביטוח.