תביעה נגד אל-על

  • האם יש עילה לתביעה?
    דיקלה | 11/05/2010 18:27

    היי אני תושבת חוזרת הגעתי מניו-יורק לפני כחודשיים בטיסתי ארצה עם חברת אל-על שברו לי עגלת תינוק בשווי 5000 ש"ח פניתי לאל-על ושם שלחו אותי לחפש חנות שתיתן לי הצעת מחיר לתיקון הנזק,מאחר ולא מצאתי חנות שכזאת הם שלחו שליח שייקח את העגלה ליבואן על מנת שייתן הצעת מחיר. הצעת המחיר שניתנה היא 2100 ש"ח מאחר שלא ניתן לתקן את הנזק. אך הם טוענים שמאחר והעגלה שלי בת 4 שנים הם מורידים פחת של 10% לשנה ואני אצטרך להשתתף בקניית החלק החדש. אני רוצה לתבוע עגלה חדשה כי העגלה כבר לא תחזור למצב שהייתה וגם שאר החלקים ניזוקו. אני בהחלט לא חושבת שאני צריכה לשלם כסף לאחר שחודשיים שלמים אני מסתובבת עם תינוקת על הידיים. האם יש לי עילה לתביעה ומהו החוק האם הם צריכים לשלם לי את סכום הנזק כולו?

    • תביעה נגד אל-על
      עו"ד גיל קראוס | 12/05/2010 13:57

      דיקלה שלום, מצד אחד, אם אל-על אכן אחראים לשבירת העגלה, עליהם לשאת בנזק. מצד שני, מאחר ומדובר בעגלה ישנה, גם בית המשפט לא יפסוק לך את מלוא העלות אלא יקזז סכומים כאלו ואחרים בגין השנים שחלפו. לכאורה, את יכולה לתבוע אותם וכן להוסיף לתביעה גם עגמת נפש, השאלה אם מבחינה כלכלית זה אכן ישתלם לך בסופו של דבר.