תאונת דרכים בשלילה

  • עזרה לעו"ד צעיר
    עו"ד צעיר | 06/05/2010 13:08

    שלום רב!! מישהו עבר תאונת דרכים והתברר כי הוא היה בשלילה- ניתן נגדו גזר דין בהעדרו ובאישור מסירת גזר הדין כתוב "לא נדרש" האם זה נחשב כ"ידיעה ממשית" שלא תזכה את הנפגע בפיצוי? נא עזרתכם

    • תאונת דרכים בשלילה
      עו"ד גיל קראוס | 06/05/2010 15:44

      צהריים טובים, הסוגיה שאתה מעלה איננה פשוטה ונידונה רבות בפסיקה. המעניין הוא שהפסיקה לא קבעה באופן גורף שהכיסוי הביטוחי נשלל במידה והנהג היה בשלילה אך טרם ידע על השלילה, לעיתים גם אם חוסר הידיעה נובע ממחדל שלו. התשובה לשאלה שלך היא תלויית נסיבות, לרבות מדוע גזר הדין לא נדרש, מדוע הנהג לא ידע על כך, כמה זמן וכיוצ"ב. אני מפנה אותך בין היתר לספק הדין המנחה בעניין של בית המשפט העליון בע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח נ' עזבון המנוחה בתיה ממו. ישנם פסקי דין רבים בעניין בערכאות נמוכות - נסה למצוא את הנסיבות המתאימות למקרה שלך.