החלקה עם קטנוע

  • החלקה עם קטנוע
    שי | 05/05/2010 11:10

    שלום רב שבוע שעבר, ביום שישי- 30/4 בשעה 14:00 החלקתי עם הקטנוע בכיכר בעירי. נכנסתי לכיכר ותוך כדי נסיעה מסביב נכנס רכב נוסף מהנתיב שמימין לי, פחדתי להכנס בו, בלמתי בחזקה, החלקתי את המשך הסיבוב עד שנעצרתי, ללא כל פגיעה ברכב האשם... נפגעתי פגיעות פיזיות קלות בלבד, שפשוף קל בברך שמאל, מכה כחולה-סגולה-שחורה בירך שמאל וכמובן שרירים תפוסים בכל מקום אפשרי. גם הקטנוע נפגע באותה החלקה, הגלגל הקדמי התעקם, עלות התיקון כ- 1500 ש"ח. אני מבוטח בביטוח חובה וצד ג' בלבד, ללא ביטוח מקיף. פניתי למיון והודעתי על תאונת דרכים, הסבירו לי שעליי לפנות למשטרה וכך עשיתי. במשטרה מלאתי טופס בו בין היתר ביקשו את שם חברת הביטוח ומספר פוליסת הביטוח שלי. ועכשיו לשאלותי: האם המשטרה מודיעה על התאונה לחברת הביטוח? האם בעקבות כך, אוטומטית, מבחינת חברת הביטוח, אני הופך לנהג בעל עבר של תאונות ב3 השנים האחרונות? והאם בעקבות כך הפרמייה תעלה לי? האם הפרמיה עולה גם בביטוח החובה וגם בצד ג'? האם איני חייב לתבוע את חברת הביטוח וכתוצאה מכך גם הפרמייה לא תעלה לי? כלומר, האם אפשרי, נכון לעכשיו, שחברת הביטוח לא תדע מהתאונה (למרות המשטרה), שלא אתבע אותם ושהפרמייה לא תעלה? והשאלה העיקרית: האם כדאי לתבוע את חברת ביטוח החובה שלי? אני מבין שכל עניין הביטוח הוא למקרים כאלו, אבל מכיוון שלא מדובר בפגיעה רצינית, השאלה היא האם יוצא מכך יותר טוב או יותר רע כלומר האם אקבל יותר כסף לעומת עליית הפרמייה? אני יודע שמדובר בהרבה שאלות אך אשמח לתשובה מפורטת בנוגע לכל שאלה, כי איני מבין יותר מדי בנושא וכל שאני יודע הוא משאלות והתעניינות מול אנשים אחרים המבינים... בתודה מראש שי

    • החלקה עם קטנוע
      עו"ד גיל קראוס | 05/05/2010 16:04

      שי שלום, אנסה לעשות קצת סדר בדברים. פוליסת ביטוח מקיף אמורה לכסות נזקים שנגרמו לקטנוע שלך ובפוליסה זו הפרמיה עולה במידה והוגשה תביעה. ביטוח צד ג' לא רלוונטי במקרה שלך כי הביטוח נועד לכסות נזקים שנגרמו לרכב של צד שלישי ובמקרה שלך מדובר בתאונה עצמית. בביטוח חובה אין רלונטיות לעליית הפרמיות עקב תביעה ועצם הגשת תביעה אינה אמורה להגדיל את גובה הפרמיה. כל אדם שנפגע בתאונת דרכים פגיעה פיזית, גם אם היא קלה, יכול להגיש תביעה בגין נזקי הגוף שנגרמו לו. לאור האמור, אין כל סיבה שלא תגיש תביעה נגד חברת הביטוח בגין נזקי הגוף. אני מציע כי תפנה לעורך דין בתחום הנזיקין אשר ייצג אותך במסגרת התביעה בגין נזקי הגוף.