נזקי רכב רכוש

  • נזק רכוש
    עדי | 04/05/2010 11:49

    שלום, רכבי מבוטח בביטוח מקיף. קרתה תאונה ורכבי נפגע. האם אני חייב להפעיל את הביטוח שלי או שאני יכול לתבוע בעצמי נזקים ממי שפגע בי?

    • נזקי רכב רכוש
      עו"ד זמירו עזמי | 04/05/2010 14:36

      עדי, שלום. בפניך שתי אופציות, האחת לתבוע את פוליסת ביטוח המקיף וזו תתבע את המזיק (הרכב הפוגע) תביעת שיבוב, ואז ממנו גם את יכול לתבוע את ההפסדים שלך, לפי דו"ח הפסדים שתתן לך חברת הביטוח המקיף, ואילו האופציה השניה היא לקבל אישור אי הגשה (אישור שלא תבעת את פוליסת המקיף) מחברת ביטוח המקיף שלך ולתבוע את המזיק (הרכב הפוגע) על מלוא הנזק שנגרם לך. הכל תלוי כמובן בגובה הנזק שנגרם לך, כאשר נגרם נזק גדול עדיף להשתמש בפוליסת המקיף וזו תרוץ אחרי המזיק היות ומדובר בפרצדורה שתקח זמן, ובמידה והנזק כמה אלפי שקלים אפשר לתבוע את המזיק כאמור, ולמיותר לציין כי במידה והנזק פחות מההשתתפות העצמית במקיף, אין מנוס מלתבוע את המזיק. מקווה שעזרתי לך, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • נזק רכוש
        עדי | 04/05/2010 15:00

        תודה רבה! השאלה היא האם חל עליי איסור להפעיל את הביטוח במקרה שאני לא אשם (בצורה ברורה ומובהקת) או שזה נתון לשיקול דעתי?

        • נזקי רכב רכוש
          עו"ד זמירו עזמי | 04/05/2010 18:05

          עדי, שלום. ודאי שאתה יכול להפעיל את פוליסת ביטוח המקיף ולא חל שום איסור על כך, רק שוב יש להבהיר כי הנזק אמור להיות מעל להשתתפות עצמית, אחרת זה מתקזז עם ההשתתפות. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.