אגרות משפט

  • ת נזיקים
    אבי | 30/04/2010 15:39

    חתמתי על מסמך עם עורך דין כי שכר הטרחה שלו בגין תביעת נזיקין תהיה 15% והוא אמר לי בעל פיה כי לא אצטרך לשלם כלום עד הפסק עם הגיע הפסק אשלם 15% במידה ונזכה,מה זה אומר שכלל האגרות של בית משפט בפתיחת תיק הליכים מקדמיים או ביננים יהיו עליו ואני לא אצטרך לשלם כלום והאם נושא כזה צריך להיות מעוגן בחוזה שכר הטרחה,אני הבנתי ממנו כי הוא לוקח 15% והכל עליו מה מקובל בסוגי תביעות כאלו?

    • אגרות משפט
      עו"ד יקי רנד | 02/05/2010 11:10

      אגרות המשפט משולמות ע"י הלקוח ולא ע"י העו"ד. מקובל כי במעמד פתיחת התיק מעביר הלקוח לעוה"ד תשלום עבור הוצאות בתיק, לרבות אגרת משפט, שכ"ט מומחה, וכן כל הוצאוה נוספת הכרוכה בטיפול בתיק. ניתן גם להסדיר תשלום זה, במהלך הטיפול בתיק. בכל מקרה, אגרות משפט אינן רלוונטיות לנושא שכה"ט ומשולמות בנפרד.