מחירון רכב קובע

  • מהו מחירון הרכב הקובע?
    יונתן | 30/04/2010 09:08

    שלםו רב. הגשתי תביעה קטנהבגין נזיקית נזק לרכב שגרמה לי הנתבעת וצירפתי חוו"ד שמאי שהעריך את שווי הרכב כאובדן גמור: 28,000 ש"ח. הנתבעת מבחינה הגישה חוו"ד נגדית ובו השמאי התבסס על מחירון winwin והכניס שיקולים נוספים כגון מצב חיצוני גרוע (-10%) ו- 18% השכרה. בשורה התחתונה קבע כירכב הינו 19,000 ש"ח בלבד. שאלותיי הן: האם ייתכן הבדל כה גדול בין חוות הדעת? מהו המחירון המקובל המנחה את איגוד השמאים ואת פסיקות ביהמ"ש? האם עליי להוסיף חוות נוספת או תשובה לביהמ"ש? נראה פשוט לא הוגן והתחושה כי השמאי מטעמה כלל לא אובייקטיבי/מקצועי. מה לעשות?

    • מחירון רכב קובע
      עו"ד יקי רנד | 02/05/2010 10:57

      אין מחירון רכב, אשר דווקא הוא מחייב בבית המשפט. כל מחירון מקצועי, אשר הנו בעל מוניטין ומופעל ע"י אנשי מקצוע עשוי להיות מאומץ ע"י בית המשפט. מחירון יצחק לוי הוא המחירון היותר מוכר בתחום זה, אולם עם מהפכת האינטרנט נכנסו לשוק שחקנים לגיטימים נוספים אשר ניתן להסתמך עליהם. השיקולים אשר צריכה להנחות את בית המשפט, בבואו לדון במחלוקת הנוגעת לערך רכבך, מהם הקריטריונים עליהם מתבססת כל חוות דעת, אילו פרמטרים נלקחו בחשבון, ומהי חווה"ד המשקפת בצורה הקרובה ביותר ערכי שוק מקובלים. כך למשל, אם אכן מדובר ברכב אשר שימש כרכב "השכרה", אזי בהחלט מקובל לראות בכך גורם הפחתה משמעותי מערך הרכב, אשר בהחלט יכול לנוע סביב 20% מערך הרכב. מצב חיצוני גרוע, הנו דבר יותר סובייקטיבי ונתון לשיקול דעת שמאי הרכב, יתכן ומדובר בהפחתה מוגזמת. אני ממליץ להעביר את חוות הדעת הנגדית לשמאי מטעמך, אשר יעיין בה, ובמידת הצורך, יעביר התייחסות כתובה לתיק בית המשפט. כמובן שלמחירון יצחק לוי יש