נכות מעבודה

  • נכות מעבודה
    עו"ד צעיר | 28/04/2010 07:22

    לקוח נפע תאונת דרכים בדרכו לעבודה בא אלי עם קביעת ביטוח לאומי של 30 % נכות גב כאשר קביעה זו ניתנ ע"י נכות כללית בביטוח לאומי על אף תאונת העבודה כאמור וזה מלפני כ 3 שנים, כמובן אין התייחסות לקשר הסיבתי. הוא קיבל דמי פגיעה בזמנו לפי מה שהוא מוסר, השאלה האם הדרך אשר עומדת בפני כעת להגיש נכות מעבודה בביטוח הלאומי בכל זאת, כדי לפתור את עניין הקשר הסיבתי וזה יתפוס ויחייב בתיק הפלת"ד, או שמא יש לכם דרך אחרת. הלקוח כעת מקבל קצבת נכות כללית בגלל נזק הגב כאמור וגם בשל מחלות נוספות שלא קשורות לתאונה. תודה.

    • נכות מעבודה
      עו"ד גיל קראוס | 28/04/2010 14:32

      צהריים טובים, ראשית, הלקוח עשוי להיתקל בבעיה גם אם יגיש עכשיו תביעת נכות במסגרת נפגעי עבודה, שכן תביעה זו אמורה להיות בתוך 12 חודשים מהיום שהוכר כנפגע ואני מבין שתקופה זו עברה. עדיין קיים סיכוי שהמוסד לביטוח לאומי יתחשב ויקבל את התביעה בכל זאת. כמובן שהקביעה של נכות כללית איננה מחייבת, ולכן אם לא ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי אין לך ברירה אלא לבקש מומחה מטעם בית המשפט. קח בחשבון שלאור העובדה שמדובר בתאונת עבודה וללקוח עמדה הזכות להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי, ישנו סיכוי סביר שבית המשפט יטיל את שכר המומחה על הלקוח שלך. בנוסף, קח גם בחשבון שאם ניתן יהיה להפריד במסגרת הנכות הכללית שנקבעה לו את הנכות שקשורה לתאונה, החלק היחסי של התגמולים יקוזז מכספי הפיצויים.