אובדן כושר עבודה

  • עו"ד צעיר
    אובדו כושר עבודה | 26/04/2010 07:11

    ללקוח שלי יש פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה כתוצאה ממחלה ומתאונה, שבמידה ונשלל ממנו הכושר לעסוק בכל עיסוק בגובה 75 אחוז, הפוליסה תפצה אותו על משכורת חודשית. כעת הדרדר מצבו הבריאותי ממספר מחלות ונקבעו לו על ידי הביטוח לאומי "נכות כללית" נכות רפואית בשיעור של 90% רפואית ו 100% בגין אי כושר, שלחתי, פרוטוקול זה העברנו לחברת הביטוח לקבלת מלוא הפיצוי החודשי בגין אובדן הכושר, והיא טענה שאיננה כפופה לקביעת הביטוח לאומי והיא צריכה לבדוק את הלקוח אצל רופא מטעמה, ובטח התשובה כפי שהשיבה לו בעבר "לך לעבוד כשומר או קופאי". 1. האם חברת הביטוח צודקת שאיננה כפופה להחלטת הביטוח לאומי אף אם מדובר ב 100% אי כושר, ועד כמה קביעה זו תעזור במקרה תביעה. 2. מה הפתרון חוץ מתביעה בבית משפט או הוצאת חוות דעת פרטית ממומחה תעסוקתי שתתמוך בהחלטת הביטוח לאומי. 3.לפי איזו סכום ביטוח מגישים את התביעה ומה מצרפים לה. 4. האם זה לא הגיוני שהלקוח לא יקבל פיציויים חודשיים במקרה המתואר. תודה לכם.

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2010 10:28

      יש לבדוק את תנאי הפוליסה בצורה מעמיקה על מנת ליתן תשובה מקיפה. ע"פ נתוני המקרה, ובעיקר לאור תשובתה של חב' הביטוח, כנראה שמדובר בפוליסה אשר איננה פוליסה מקצועית אשר בה מוגדר אובדן כושר דרך ראי מקצועו של המבוטח, אלא מדובר בפוליסה אשר דורשת אובדן כושר גם ביחס לכל עיסוק סביר אחר. רוצה לומר, אם מדובר באדם אשר ביצע עבודה פיזית, ללא הכשרה מקצועית או אקדמית, יכולה חב' הביטוח לטעון כי גם אם נבצר ממנו לעמוד עקב מגבלתו הפיזית, הוא יכול להיות קופאי בסופר כי מדובר בעיסוק סביר אחר. סבירות העיסוק האחר, הנה סוגייה מורכבת ונשברו לא מעט קולמוסים על מנת להוציא אותה מעמימותה. קביעת הביטוח הלאומי הנה בעלת משמעות, אולם בד"כ איננה מחייבת חב' הביטוח ע"פ תנאי הפוליסה, מה עוד ולא ציינת האם מדובר בנכות לצמיתות או זמנית, שכן אם מדובר בזמנית יכולה חב' הביטוח להמתין לשיפור במצבו של המבוטח, בייחוד אם מדובר בתקופה זמנית קצרה. לטעמי, נסה לערער בתוך חב' הביטוח (אמור להיות מסלול ערעור פנימי) ואולי אף לצרף טיוטת תביעה לערעור. בהחלט כדאי ליצור קשר עם רופא תעסוקתי ובמידת הצורך לתמוך את כתב התביעה בחוות דעת. סכום התביעה יעמוד על מלוא תגמולי הביטוח להם היה זכאי המבוטח החל מכניסתו לאובדן כושר (בכפוף לתנאי הפוליסה- בד"כ לאחר שלושה חודשים) ועד למועד הגשת התביעה, תוך שאתה מציין כי אתה שומר על זכותך לתקן התביעה לפני מתן פסק הדין ביחס לתגמולים אשר יתגבשו עד למועד זה.