שכירת מחסן

  • שאלה בנזיקין | נשלח מאתר
    מזרחי יעקב | 25/04/2010 17:39

    שכרתי מחסן במשך כ-8 שנים.(חידוש הסכם שכירות כל שנתיים).לפני גמר הסכם האחרון הקפיץ בעל הבית את סכום השכ"ד ביותר מ-75%.בזמן המו"מ שנמשך כ-4 חודשים לא איפשר לי להכנס למחסן,דבר שפגע קשות בהכנסותי.לבסוף כששכרתי מקום אחר, ובאתי לקחת את הסחורה שיתה במחסן,ראיתי,שרוב הסחורה נעלמה,כ-90%, והשאר נדחסו אחד על השני,ונפגמו.ועדין לא אפשר בעל הבית להכנס למחסן,בטענה שעד שלא נסדיר את החוב של השכ"ד, לא יצא מהמחסן דבר..עברו 3 שנים מה לעשות?

    • שכירת מחסן
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2010 12:01

      מדובר למעשה במקרה אשר מכיל בתוכו מספר שאלות משפטיות, אשר חלקן אינן נזיקיות. לא ברור לגמרי משאלתך כיצד נוצר החוב, שהרי דובר על מו"מ לקראת סיום החוזה כאשר המחיר המקורי עדיין היה בתוקף או שמא חל עליך המחיר החדש? בכל מקרה, יש לבחון האם קמה למשכיר זכות העכבון, והאם מימש אותה כדין. עם זאת, אין הצדקה להיעלמות סחורה. כמו כן, יש לבדוק האם בדין מנע ממך המשכיר להיכנס לנכס אם לאו. לטעמי יש מקום כי תפנה לפורום חוזים או מקרקעין באתר על מנת לקבל תשובות הנוגעות לתחומים אלו, ולאחר שתתגבש יהיה יותר קל לתת לך מענה נזיקי.