תביעת ליסינג

  • תביעת ליסינג
    איתן | 03/04/2010 17:30

    ברשותי רכב ליסינג ממקום העבודה. אני נוהג בו כשנה וחצי ומעולם לא יזמתי טיפול תקופתי לרכב. הרכב דילג על שלושה טיפולים (הרכב עבר 50,000 ק"מ). עקב רעש בזמן בלימה הרכב נילקח לטיפול ומשהתבבר כי לא עבר טיפולים, הוצא עליו דו"ח נזק. כשבררתי מה קורה עם הרכב נאמר לי בחברת הליסינג כי "הלך המנוע" ויש צורך להחליפו. בחוזה הליסינג יש סעיף שמחייב אותי לדווח על טיפול תקופתי. האם חברת הליסינג יכולה לחייב אותי בעלות המלאה של החלפת המנוע? (הם טוענים כי הזמינו שמאי להעריך את הנזק אולם דו"ח הנזק אינו בידי). במקום העבודה נאמר לי שאני אצטרך לשאת בעלויות. לתשובה מהירה אודה. תודה וחג שמח.

    • תביעת ליסינג
      עו"ד יקי רנד | 06/04/2010 15:04

      יש לבחון סוגייה זו בכמה רמות. ראשית, יש לוודא, מהימנות הנזק, דהיינו, לבדוק כי אכן יש צורך בהחלפת מנוע, וכי הדבר נובע מכך שהרכב לא טופל כראוי. יש לבקש לעיין בדו"ח השמאי אשר הוצא לחב' הליסינג, בדו"ח הנזק, ובמידת הצורך, להיעזר בשמאי מטעמך ו/או מטעם המעביד, על מנת לשלול את הקשר הסיבתי בין נושא הטיפולים לנזק במנוע ו/או על מנת להקטין הנזק. לאחר מכן, יש לבחון את המשולש החוזי, עובד-מעביד-חב' הליסינג. ממנו תיגזר שאלת החבות, בין היתר יש לעיין בחוזה הליסינג ובחוזה ההתקשרות בינך לבין המעביד. בין הדברים אשר הייתי בודק, על מי מוטלת החובה לבצע טיפולים לרכב, האם קיים קצין רכב בחברתך, האם ניתן לחייב את המעביד בנזק ועוד. מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין ו/או חוזים ו/או דיני עבודה.