חלקת קבר אשר נתפסה

  • חלקת קבר אשר נתפסה
    אל | 03/04/2010 06:09

    שלום רב!בתחילת שנות ה 80 סבתא שלי קנתה חלקת קבר ליד בעלה בבית העלמין.. בתחילת שנות ה 2000 בערך בביקורנו בבית העלמין נדהמנו לגלות שתפסו את חלקת הקבר למרות שהיה מגודר ורשום שמור וקברו שם אדם אחר..כמובן שאת סבתא שלי זה גמר נפשית שהרי כל חייה רצתה שביום שתצתרך להחזיר נשמתה להיות קבורה ליד בעלה..כמובן שמיד הלכנו לרבנות לברר על פשר העניין והם ממש "התנצלו" וסוכם שהיא תקבל חלקת קבר פנוייה שנבנתה מול הקבר של בעלה..כלומר באותה חלקה אך לא צמוד לקבר של בעלה..סבתא שלי הסכימה לכך כי לא היה ברירה וזה המקום היחיד שנשאר...הכל סוכם ונכתב ברבנות באחד התיקים.. לאחר כ 3 שנים מאוחר יותר באחד הביקורים שלנו בבית העלמין נדהמנו לגלות שגם את חלקת הקבר הזו תפסו..ומאז סבתא שלי נכנסה לדיכאון עמוק ובמשך מספר שנים כל לילה בוכה בגלל זה... כיום בתור הנכד אני רוצה לדעת אם אפשר לתבוע על כל מה שקרה.. על החלקה שנקנתה בנות ה 80 ונתפסה..על הפעם השניה שהחלקה נתפסה..ולמי יש גישה בכלל לארכיונים של הרבנות הראשית? והאם אפשר לקבל פיצוי כספי על הכל.. בשיחה עם הרבנות הם ביקשו שלא להוציא לעיתונאות את הסיפור וממש מתנצלים...אבל אני לא סולחתודה רבה וחג שמח :)

    • חלקת קבר אשר נתפסה
      עו"ד גיל קראוס | 06/04/2010 16:35

      צהריים טובים, על פניו, בהחלט יכולה להיות לך עילת תביעה טובה בגין הפרת ההתחייבויות. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שתביעת נזיקין מתיישנת כעבור 7 שנים מיום המחדל כך שאם חלפו יותר מ- 7 שנים מאז שגיליתם שחלקת הקבר נתפסה, יש פה בעיה. אני מציע שתתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין.