תאונת דרכים קשה לקשיש

  • שאלה בנוגע לקשיש שנפגע בתאונת דרכים קשה
    עו"ד צעירה | 30/03/2010 20:17

    אדם בן 80 נפגע ע"י אוטובוס כאשר חצה במעבר חציה עוד באותו היום נדרש לניתוח ראש דחוף ולא נראה כי מצבו ישתפר. שאלות: 1. התאונה התרחשה בדרכו לעבודה האם כדאי לתבוע מביטוח לאומי או עדיף שלא ולתבוע את כל הסכום מחברת הביטוח של חברת האוטובוס? 2. כיצד עלי להעריך את הנזק אשר נגרם לו ולמשפחתו כאשר הנני שולחת את מכתב הדרישה לחברת הביטוח? 3. מהי הפרוצדורה האידיאלית בה עלי לפעול? תודה רבה וחג שמח

    • תאונת דרכים קשה לקשיש
      עו"ד זמירו עזמי | 31/03/2010 09:58

      עו"ד צעירה, שלום. לעניין המל"ל, עליך למצות את ההליכים במל"ל, הרי גם קשיש שמעל לגיל הזקנה מבוטח בביטוח נפגעי עבודה, ובאם לא רוצים למצות את ההליכים במל"ל צריכים לשאת בסיכונים הכרוכים לכך, כגון הניכוי הרעיוני. לעניין גובה הנזק, זה תלוי כל מקרה לגופו של עניין, עליך לתבוע את הנזקים המיוחדים "נזקי העבר מאז התאונה ועד היום למשל" ואת הנזקים הכלליים "מזקי העתיד מהיום ואילך" ובד בבד לכלול בהם הנזקים הלא ממוניים "כאב וסבל ואשפוז במקרה שלך" תשומת לבך לניכוי גיל. למעשה הקשיש צריך לקבל כל נזק שנגרם לו בגין התאונה בעב וכל נזק שיגרם לו בעתיד, חשוב כאן לדעתי להדגיש גם על ראש נזק עזרת צד ג'. לעניין הפרצדורה, תוכלי לפנות בדרישה לחברת הביטוח ולעשות את העבודה דרך התכתבות ובפשרה לבסוף או דרך תביעה לערכאות ולצרף לה כל החומר הרפואי הנדרש ווס"ר ותצהיר בריאות ובקשת מינוי באם בחרת שלא ללכת למל"ל כדי שיעריך את הנכות כתוצאה מהתאונה. בריאות שלמה, מקווה שעזרתי לך, בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.