תביעה כנגד בעל כלב

  • תקיפת כלב
    קטי | 19/03/2010 10:28

    שלום, הכלב שלי הותקף פעמיים ע"י כלב מסוג אמסטאף אשר מסתובב משוטט באיזור הבית שלי. הבעלים תמיד איתו, אך משחרר את הכלב מרצועה. כאשר נתקפנו (כלבי הותקף) לראשונה, לא התלוננתי, למרות הפצעים והסיוט שעברתי. חשבתי שהבחור יקשיב לי ולא ישחרר את כלבו להבא. אך בתקיפה השנייה באותן נסיבות, ליד הבית שלי איך שיצאתי עם הכלב, כן החלטתי להתלונן. האם ניתן לתבוע את הבעלים על תקיפת כלב?

    • תביעה כנגד בעל כלב
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 18:26

      בנסיבות המתוארות על ידך, בהחלט יש מקום להגיש תביעה כנגד בעל הרכב, אשר מעל בתפקידו להחזיק הכלב בצורה הולמת ובטיחותית. לצורך הגשת תביעה, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בנזיקין.

      • התפתחות האירועים תקיפת כלב
        קטי | 24/03/2010 23:32

        תודה על ההתייחסות. הגשתי תלונה בעירייה נגד הבעלים של אמסטאף התוקף, כאשר מסרתי את כתובתו המשוערת (שאלתי אחד החברים שגר ברחוב סמוך האם הוא מכיר אמסטאף שגר בסביבה והוא אמר כי אכן מכיר אחד וכי גם ראה כמה פעמים שבעליו משחרר את הכלב מרצועה ללא זמם פה בפארק ליד הבית. ובמאגר של רישות הוטרינרית הופיע בעליו של אמסטאף כאשר רישיונו מעוקב עקב אי סירןס הכלב אותו היה חייב לעשות מזמן) והייתי צריכה לוודא כי אכן זה הבחור. התברר גם שהוא במקום עבודה בו אני עובדת. כאשר ראיתי אותו ביום א', הבחור שאל אותי עם חיוך אם הכלב שלי בסדר. אז הודעתי לעירייה כי אכן מדובר באותו אחד. אני מניחה שהתלונה הגיעה לנמען. יומיים לאחר מכן קיבלתי טלפון משירות הוטרינרי כאשר הודיעו לי כי ישנו צו הסגר לכלב שלי עקב תקיפת אדם ונשיכה וכי הכלב היה מעורב בקטטה. ועכשיו אני לא יודעת מה לחשוב ואיך לטפל בסיטואציה. הרי אני החזקתי את כלבי ברצועה וקולר בזמן שהותקף בחלק העליון של ראשו, בעליו של אמסטאף החזיק ברגליים האחוריות של שלו, והכלב שלי גם פיסית לא יכל להגיע אליו בכדי לנשוך (שזה בכלל אבסורדי), וגם כשפגשתי את הבחור בעבודה לא ראיתי סימני נשיכה או פצעים, או חבישות. עו"ד איתם ניסיתי להתייעץ אמרו כי לא עוסקים בתביעות מסוג זה כיוון שאלו תביעות קטנות. בנוסף לכך, שמעתי שבבית משפט לא מתייחסים לטענות מסוג של תקיפת כלב ע"י כלב מסוכן גם אם הוא משוחרר וללא זמם וסירוס ברגע שיש תלונה על נשיכת אדם. האם בכלל ניתן להוכיח משהו במקרה כזה? אני ממש מבולבלת וכבר לא יודעת מה לעשות. שוב תודה על תגובותך קטי