תביעת צד ג', נזקי רכב רכוש.

  • חברת ביטוח "מקצצת" בשיפוי - האם לתבוע?
    אמיר | 13/03/2010 22:29

    שלום! לפני שלושה חדשים נהרס רכבי בתאונה (טוטאל לוס). לא היה לי ביטוח מקיף, והתביעה הועברה לביטוח צד ג' של הרכב הפוגע. כעת הגיעה תגובתה של חברת הביטוח שלו: הם מציעים שיתנו לי 10% פחות ממה שקבע השמאי, או לחילופין "להמתין לבירור של עברו של הרכב, בירור שמשכו בלתי מוגבל". במילים אחרות: "תן לנו 10% ממה שמגיע לך או שנעכב את התשלום בלי סוף". כמובן, חובתם הייתה לבצע כל בירור מייד כשהתקבלה התביעה, דבר שבעליל לא עשו. אודה על עצות לגבי ההתנהלות מולם. האם לתבוע בבי"ד לתביעות קטנות (הסכום מתאים לכך)? אם כן, האם יש בעלי ניסיון שיודעים כמה זמן עובר עד שתביעה כזו מתבררת? בתודה מראש.

    • תביעת צד ג', נזקי רכב רכוש.
      עו"ד זמירו עזמי | 14/03/2010 08:30

      אמיר, שלום. בסיטואציה שאתה מתאר אפשר לקבל את התשלום של ה 90% כסכום שאינו שנוי במחלוקת, ואילו את ה 10% הנותרים ניתן לתבוע בתביעות קטנות במידה וזה עד 30,000 ש"ח (סמכות ביהמ"ש לתביעות קטנות נכון להיות עומדת כדי 30,000 ש"ח). אמיר לתשומת לבך, במידה ואתה חותם על שטר סילוק עם חברת הביטוח, תלמד את השטר היטב ותעזר בעו"ד המתמצה בתחום שווה, ותדאג לסייגו ולהכתירו בכותרת ששטר זה הינו תשלום ע"ח בגין הסכום שאינו שנוי במחלוקת ולא שטר סופי. לתביעה קטנה כמובן תצטרך לצרף בין היתר, דו''ח השמאי לרבות תמונות הנזק, השיק ששולם ע"ח כאמור, ותתבע את היתרה "10%". בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.