התביעה היא בעילה חוזית

  • מצבה לא תקינה
    רומן | 08/03/2010 22:20

    שלום לכולם,אני לא יודע אם הפורום הזה הוא המקום המתאים לשאלתי, אך בכל זאת אני אשאל אותה פה.לפני כחודש אבי נפטר ולאחר הלוויתו פנינו למספר קבלני מצבות על מנת להקים לזכרו מצבה בבית העלמין.כאשר בחרנו את הקבלן שיקים את המצבה סיכמנו עמו שהמצבה תיבנה משיש תורכי והצבענו על תמונה של אחת המצבות ב"קטלוג" שהוא הביא עמו על מנת להראות לו את צורת המצבה שאנחנו רוצים.כמו כן, הקבלן מילא בכתב ידו הזמנה שבו הוא ציין את סוג האבן שממנה תהיה עשויה המצבה, חתם עליה והשאיר לנו עותק מקורי שלה.כאשר הגענו לבית העלמין לבדוק את המצבה, גילינו להפתעתנו שהיא איננה עשוייה משיש טורקי אלא מאבן גרניט כמו המצבה שהצבענו עליה בתמונה לצורך בחירת צורתה. לאחר מכן, פנינו טלפונית לקבלן וסיפרנו לו את מה שראינו. תשובתו של הקבלן הייתה שהוא הקים את המצבה לפי התמונה שביקשנו, כולל סוג האבן והצבע, למרות שבהזמנה רשום סוג אבן אחר לגמרי.מחר הקבלן צפוי להגיע לביתנו על מנת להסדיר את העניין.שאלתי היא אילו דברים יש ביכולתי לעשות במידה ולמרות פרטי ההזמנה, הקבלן יעמוד על סירובו להחליף את המצבה וידרוש את התשלום שסיכמנו עליו טרם הקמתה.בתודה,רומן

    • התביעה היא בעילה חוזית
      עו"ד נטלי לוין | 09/03/2010 14:20

      לפי התאור שאתה מתאר עילת התביעה שלך היא חוזית על כך שהקבלן לא סיפק לך את הסחורה לה התבקש ולפי בחירתכם מהקטלוג.במידה וסכום התביעה לא גבוהה אני מציעה לך לפנות בתביעה במסלול תביעות קטנות אשר לא יעלה לך שכ"ט עו"ד .