נזקים לדירה ליד אתר בניה

  • נזקים לדירה צמודה לאתר בניה בעקבות הבניה
    ירון | 01/03/2010 09:20

    שלום בצמוד לאמא שלי בונים כעת, מכיוון שהפועלים שברו לה רעפים ולא חסמו טוב את הנקודת מפגש של הגג רעפים שלה והמבנה שבונים - הבית שלה הוצף, הכל ספוג מים, החשמל הלך, התקרה ניזוקה מאוד, והיא מאז לא בבית זה קרה בחמישי בלילה מה צריך לעשות ? צריכים עורך דין ? שמאי ? אני יודע שיש ליזם הזה ביטוח... לבית של אמא שלי אין ביטוח. תודה ירון.

    • נזקים לדירה ליד אתר בניה
      יניב גל | 01/03/2010 18:16

      באפשרותכם לפנות, הן לבד והן על ידי עורך דין, לחב' הביטוח של הקבלן המבצע את עבודות הבניה (הואיל ומדובר בפוליסות מסוג ביטוח אחריות, סעיף 68 לחוק חוזה הביטוח מקים ביניכם יריבות ישירה, כך שניתן לפנות למבטח במישרין), בדרישה לתגמולי ביטוח בגין הנזקים הישירים שנגרמו לדירתה של אמך, וזאת לרבות נזקים שנגרמו לתקרה, ריצוף, חשמל, טיח וכיו"ב, ועל פי דו"ח שמאי. בנוסף ניתן לפנות לבית המשפט, על מנת לבקש צו להפסקת הבניה, עד שיובטח כי המשך הבניה לא יגרום נזקים נוספים. בשל המורכבות והמעורבות של גופים חזקים באופן יחסי, מומלץ כי תפנו לעורך דין המתמחה בתביעות ביטוח ונזיקין, על מנת שיעזור לכם לגבש את התביעה במלואה. בהקשר זה יש לשים לב, כי חב' הביטוח מוכנות לעיתים לשלם תגמולי ביטוח במסגרת פשרה ומו"מ, בכפוף לחתימה על כתב סילוק, המונע הגשת תביעות/דרישות לתגמולים נוספים בעתיד. כמו כן מומלץ, כי אמך תעשה, בשלב זה, כל שביכולתה על מנת למזער את הנזקים הצפויים, כגון העברה ו/או הגבהה של רהיטים, ייבוש הרצפה במידת האפשר וכיו"ב. זאת על מנת לחסום טענה מצד חב' הביטוח, לפיה בקביעת הפיצויים, יש להתחשב באפשרות שעמדה בפניכם להקטין את הנזקים במאמץ סביר. בכל מקרה יש לשים לב, כי תביעות ביטוח מהסוג הנ"ל, מתיישנות בתוך 3 שנים ממועד קרות הנזק, וזאת גם אם בינתיים החלו מגעים לפשרה ומו"מ עם חב' הביטוח.

    • נזקים בעקבות עבודות באתר בניה
      עו"ד יקי רנד | 02/03/2010 17:27

      אני ממליץ לך לפנות בהקדם לעו"ד המתמחה בנזיקין אשר ידריך אותך כיצד לפעול. בעקרון, יש לבדוק מיהו הגורם האחראי לנזק, על פניו, הקבלן המבצע ו/או היזם וכך הלאה, ובמקביל לשום את הנזקים.