מטרד ריח

  • מטרד ריח
    שלמה | 26/02/2010 14:26

    שלום רב, צמוד לבייתי קיים מאגר ביוב פרטי שאני בניתי, אשר נאספים אליו שלושה מקורות של בתי אב בשכונה, וזאת לנוכח העובדה כי השכונה לא מחוברת לקוו הביוב הראשי של הכפר, מטעמים של הוצאות רבות על ידי המועצה המקומית כפי שהסבירה בעבר. המאגר נפרץ 4-5 פעמים בחודש לאור בעייתיות כלשהי, בזרימת הביוב. אי לכך, השפכים עולים וזורים על הכביש השכונתי וגורמים לריח וזוהמה בלתי נסבלת בכל שעות היום. כמו כן, לפי בדיקתי במשרד הפנים, לכפר שבוא אני גר אין כל חוק עזר, מטעמו לעניין מפגעים סביבתיים או כל דבר אחר. פניתי פעמים רבות למועצה ללא כל מענה. מה באפשרותי לעשות על מנת לייעל את ההליך והביא לפתרון המוקדם ביותר?? אודה מאוד אם אקבל עזרה. חג שמח.

    • מטרד ריח
      עו"ד יקי רנד | 02/03/2010 17:02

      לשאלתך יש בהחלט מימד נזיקי, בשל מטרד הריח, אך נדמה לי כל לפני הכל, מדובר בשאלה מנהלית, הנוגעת ליחסי הרשות המקומית אל מול אזרחיה. בעקרון, בין תפקישדיה וחובותיה של הרשות, קיימת החובה לדאוג לנושא הביוב, ולהסיר מפגעים תבראותיים מרשות הרבים. על פניו, מדובר במפגע תברואתי אשר טעון טיפול של הרשות. השאלה היא ,מה קורה במצב בו מאגר ביוב אשר הוקם על ידך באופן עצמאי ופרטי ללא מעורבותה של העירייה, נפגם מסיבה כזו או אחרת. האם גם אז נטיל על הרשות החובה לפעול? לטעמי, סביר בנסיבות העניין כי על הרשות לקחת אחריות. במידה והיא לא פועלת, ניתן לעתור לבית המשפט לענינים מנהליים.