נכות כללית

  • פיברומיאלגיה ונכות
    אדוה | 07/02/2010 18:51

    שלום רב! לפני חצי שנה התפטרתי מעבודה פיזית בגלל החמרה במצב רפואי, לא תבעתי אף אחד כי אני לא יודעת את מי. יש לי 10% נכות על תת פעילות בבלוטת המגן,עברתי לפני 10 שנים ניתוח בברך המיניסקוס היה קרוע, יש לי כאבים רבים בבירכיים ובאגן, לאחרונה אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ומצבי הפיזי החמיר. בלשכת עבודה אמרו לי לתבוע נכות עברתי אצלם ועדה רפואית (הם אמרו לי לתבוע נכות) ונשלחתי לשיקום תעסוקתי. שאלתי האם יש טעם לתבוע נכות? בפעם הקודמת הוציאו לי את הקרביים...וזה לא נתן לי כלום, אני באמת סובלת אך מיואשת מכל המערכת...האם לקחת עו"ד? אני מבחינתי אבדתי את אובדן כושר העבודה שלי נכון להיום, את מי אני יכולה לתבוע על כך? מעסיק לשעבר שהיה לי אצלו ביטוח אבדן כושר עבודה? ביטוח רפואי פרטי שיש ברשותי? ביטוח לאומי? האם עליי לגשת לרופא תעסוקתי? בלישכה נאמר לי שאם לא אפנה לקבל נכות הם לא יתחשבו במצבי...למה?! תודה ושבוע טוב

    • נכות כללית
      עו"ד גיל קראוס | 09/02/2010 16:51

      אדווה שלום, עלייך להגיש תביעה לנכות כללית במסגרת המוסד לביטוח לאומי, שם עלייך לעמוד בקריטריונים של נכות רפואית ולאחר מכן בקריטריונים של פגיעה בכושר העבודה. ללא כל קשר, אם יש ברשותך פוליסת אובדן כושר עבודה פרטית, אז ניתן להגיש תביעה גם נגד חברת הביטוח, בהנחה שמצבך אכן עונה על הגדרת אובדן כושר עבודה בפוליסה.