תאונת דרכים וחוזה ביטוח

  • תאונות דרכים - פלת"ד - דחוף ?
    עו"ד | 07/02/2010 08:39

    קרתה תאונת דרכים , הנפגע פנה לחברת הביטוח של הרכב , האם הנפגע יכול לפנות לחברת הביטוח של המעביד שעשה ביטוח תאונות אישיות ,הרי מי שתובע בפלתד לא יכול לתבוע אף מזיק אחר , אבל אם נניח שאפשר , האם התקבול שמקבלים מביטוח תאונות אישיות יקוזז מהפיצוי של חברת הביטוח ? ( כמו דמי פגיעה בעבודה ) .

    • תאונת דרכים וחוזה ביטוח
      עו"ד זמירו עזמי | 07/02/2010 10:26

      עו"ד, שלום. בתביעת פיצויים לפי חוק הפלת"ד לא יבואו בחשבון הפיצויים שיכול לתבוע ולקבל הנפגע עפ"י חוזה ביטוח (ראה סעיפים 76-82 לפקודת הנזיקין). חברי, שתובעים לפי חוק הפלת"ד יש סעיף 8 ליחוד העילה כאשר לא יכולים לתבוע בגין אותו נזק את המזיק, אבל חוזה ביטוח זה לא מזיק אלא חוזה אישי, לכן פקודת הנזיקין הקדימה והוציאה אותו מהמשחק. לעניין הביטוח הלאומי ראה סעיף 328 שם המאפשר למל"ל לעשות את הניכוי מהמזיק (חברת ביטוח החובה), היות ויש התחשבנות מסויימת בין המל''ל לבין חברות הביטוח, וכי באם הנפגע (נפגע תאונת דרכים ועבודה) לא יפנה שם למצות את זכויותיו הוא יחטוף ניכויי רעיוני ע"י חברת ביטוח החובה. מקווה שעזרתי לך הרבה, חברי את הוראות הדין יש לקוא ביחד בנוסף לכך צריך לשים לב היטב לפסיקה ושינויה הדינאמי בתחום הנזיקין. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה רבה חברי עו"ד זמירו עזמי
        עו"ד | 07/02/2010 11:27

        תודה על התשובה

      • איזה ניכוי רעיוני ???
        עו"ד | 08/02/2010 08:54

        אם נפגע ( ת"ד + עבודה ) לא יפנה למל"ל לקבלת דמי פגיעה , הוא יוכל לקבל את הכל מביטוח החובה , כי ממילא ממה שחברת הביטוח משלמת היא תנכה את מה ששולם ע"י המלל , ואם המלל לא שילם אז חברת הביטוח תשלם את הכל . נכון ? תודה על תשובתך מראש

        • ניכוי המל''ל וניכוי רעיוני
          עו"ד זמירו עזמי | 08/02/2010 13:39

          עו"ד, שלום. חברי מה שאתה טוען בעניין הניכוי והניכוי הרעיוני הוא לא נכון, ואני אבהיר להלן: שוב, נפגע תאונת דרכים ותאונת עבודה צריך (לא חייב) למצות את זכויותיו במל"ל, על כן, במידה ועשה כן חברת ביטוח החובה תנכה את מה ששילם לו המל"ל מהפיצוי הכולל אשר אמורה לשלם לו בגין התאונה, ומשלא עשה כן, היא תנכה לו מה שהיה אמור לקבל מהמל"ל ושבחר לא לקבל, היות ומנע ממנה לעשות את ההתחשבנוןת המסויימת בינה לבין המל''ל עפ"י השכם שיפוי ישן מאוד שקיים בין המל''ל לבין חברות הביטוח, ומה גם היות ולא עמד בעיקרון הקטנת הנזק על המזיק "חברת ביטוח החובה". לכן שוב אני מבהיר ומדגיש בתאונת עבודה ודרכים מי שלא ממצה את זכויותיו ולו בעניין דמי הפגיעה הדבר יקוזז מהפיצויים הכולל אשר אמור לקבל מביטוח החובה, ועל כן זה נקרא ניכוי רעיוני, אגב מי שלא עושה כן אמור להזהר מאוד שמא יחלוף הזמן ויצא קרח גם מכאן ומכאן. פסיקה רלבנטית בעניין ע"א 86/73 תושיה נ' ציון, ע"א 673/02 דניאל נ' רפאל תחפש בגוגיל. חברי, מאחל לך הצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.