כיצד ניתן לתבוע שופט על רשלנות?

  • האם מגיע לי פיצוי
    רחל | 04/02/2010 16:58

    אני עמצאית. מרוב ישיבה בעבודה, חטפתי פריצת דיסק (2 פריצות). זה קרה לפני 3 שנים. מאז כמעט הפסקתי לעבוד ואני מטופלת דרך שרותי הבריאות. ההכנסות לא ירדו באופן משמעותי (כי תיק העוסק מורשה שלי, הוא אמנם על שמי, אבל העובד הפעיל בעסק הוא בעלי, ואני רק מנהלת את המשרד)האם אני זכאית לפיצוי כלשהו או הכרת נכות? תודה

    • כיצד ניתן לתבוע שופט על רשלנות?  לת
      גולי | 04/02/2010 17:26

    • פריצת דיסק כמחלת מקצוע
      עו"ד זמירו עזמי | 04/02/2010 18:24

      רחל, שלום. סביר להניח מה שאת מדברת מתאים לנכות מעבודה, על כן, עליך לפנות בעניין זה לביטוח הלאומי למחלקת פגיעה בעבודה, וכי פרצודוראלית עליך להגיש טופס תביעה לפגיעה בעבודה (מחלת מקצוע גב) בצירוף חומר רפואי מתאים ובדיקות הדמייה, ע"מ שיכרו לך בפגיעה ששמנה את סובלת כמחלת מקצוע ולאחר מכן תגישי את התביעה לנכות מעבודה באותה מחלקה, ועד כמה וכמה ששם ממולץ להצרף עוד חוו"ד מומחה אורתופדי שקובע בה שיעור הנכות שממנה את סובלת ומתייחס לקשר הסיבתי עם העבודה שלך. מומלץ לפנות, כך שיכירו במחלה כאמור אף אם לא יתנו לבסוף נכות שתזכה אותך במענק או בקצבה, וכי בעתיד יהיה לך קל לפנות ולהמשיך במידה ויהיה לך החמרת מצב, חלילה. מכל מקום, מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום הביטוח הלאומי ונזקי גוף, ע"מ שיבחן את העניין על נסיבותיו ויטפל בהתאם. בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.