תביעת רופא

  • כיצד ניתן לתבוע רופא אם בכלל..?
    דנית | 04/02/2010 16:52

    שלום, רציתי לדעת בבקשה האם בנסיבות המקרה שאפרט להלן בקצרה ניתן יהיה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. נערה בת 17 מטופלת החל מגיל 15 אצל רופא שיניים בטיפול ליישור שיניים (גשר). הילדה הגיעה אל הרופא מהמלצות, במצב לא רע בכלל אם רווח קטן שאמור להיסגר במהרה בטיפול לא מסובך כלל. מזה 3 שנים שהיא מטופלת ואיננו יודעים עד כמה יש התקדמות מה גם שהטבעות נוטות לפיול מידי חודש והגשר זז מצד לצד. פנינו אינספור פעמים לרופא שטענה שהחומרים שהוא משתמש בהם לא טובים ושגש לא אמור להתעקם או ליפול בטוח שלא בתדירות כה קרובה מפעם אחר פעם במשך 3 שנים. לפני כחודש וחצי הילדה הגיעה לטיפול אצל הרופא וגילתה שהמרפאה סגורה עם פתק קטן כי המרפאה הועברה למקום אחר + כתובת. בכותבת החדשה אין שום כלום. לא ניתן להשיג את הרופא. לאחר שבועיים הצלחנו ליצור עימו קשר ואף נפגשנו "במרפאה" שהיתה די הפוכה וניראת בשיפוצים. מאותו יום במשך חודש הרופא המהולל קובע איתה תורים מבטיח שהוא יקבל אותה אך שבוע אחר שבוע המרפאה סגורה והוא איננו נמצא. פעם בתירוץ ששכח, פעם בתירוץ שהוא לא הספיק לגמור את השיפוץ ולעיתים הפלאפון כבוי. כבר חודשיים כמעט שהילדה לא בטיפול וסובלת מהטיפול הלקוי גם ככה של הרופא. האם ניתן לתבוע אותו? על מנת להמשיך את הטיפול אצל רופא אחר ולסיים אותו כבר. כל העניין הזה הפך לנטל בלתי יתואר, הוא מצידו קיבל את כל סכום הכסף שדרש מתחילת הטיפול ונכון להיום הוא "מדפדף" אותנו. מה ניתן לעשות? אודה לכל עצה מראש מכל הלב.. *** אוסיף ואציין כי ניסינו לקבל חוות דעת מקצועית על הטיפול שנעשה אצל רופאים מטעם קופת החולים כללית לישור שיניים אך הם לטענתם נמנעים מחמת אתיקה והתנהגות ולא יוכלו להעביר ביקורת על טיפול של רופא אחר, משהו בסגנון גם נאמר אצל רופאה במרפאה פרטית שיכול להיות שנעלבה מלכתחילה שלא עשינו אצלה את הטיפול.. אני ממש אובדת עצות

    • תביעת רופא
      עו"ד יקי רנד | 09/02/2010 11:16

      במידה והרופא העניק לנערה, טיפול לא מקצועי, השתמש בחומרים לקויים, וכך הלאה, יש מקום לתבוע אותו על רשלנותו, לכך יש להוסיף כי הוא לא סיים את הטיפול, וסגר המרפאה מבלי לקחת אחריות על מעשיו. באשר להגשת תביעה, הרי שבעקרון, כאשר מוגשת תביעה הנוגעת לענין שברפואה, יש לתמוך התביעה בחוו"ד מומחה. במידה ואת מגישה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, הרי שבעקרון, הפרוצדורה גמישה יותר, ויתכן וביה"מ יפסוק לך פיצוי, גם ללא חוות דעת, בין היתר בשל התנהלותו של הרופא.