רשלנות הרשויות באי אכיפת צו

  • הוצא צו עיכוב, החייב ברח ברשלנות המשטרה.
    שרגא | 25/01/2010 11:38

    לבקשתי, הוצא צו עיכוב כנגד חייב. תוך כדי ההליך המשפטי (סד"מ) התקיים מו"מ להסדר החוב ואף הועברה על כך הודעת הצדדים לבית המשפט. לפתע נעלם החייב וברח לחו"ל. בדיעבד הסתבר כי עקב רשלנות המשטרה לא הוזן שמו של החייב כמעוכב יציאה. בידי צו ביהמ"ש לעיכוב יציאה חתום שנתקבל ע"י המשטרה. סכום התביעה שנפסק בפס"ד עומד על כמליון ש"ח. שאלתי היא: האם יש קייס לתבוע פיצויי את המשטרה או מדינת ישראל עקב הרשלנות? ואם כן האם הפיצויי יהיה מוגבל להוצאות משפט ועגמת נפש או אף לחוב עצמו? תודה.

    • רשלנות הרשויות באי אכיפת צו
      עו"ד יקי רנד | 26/01/2010 09:36

      על פניו, קיימת רשלנות מצד הרשויות, בכך שלא אכפו את הצו בצורה תקינה, עקב אי הזנת פרטי החייב. לצורך ביסוס עילת תביעה כנגד הרשויות, תצטרך להראות כי לפסה"ד בו אתה אוחז אין כל תוחלת, מאחר ואינך יכול לממש אותו עקב המחדל באי אכיפת הצו. במידה וקיימים אפיקי פעולה למימושו של פסה"ד, כמו פתיחת הליכי הוצל"פ, עיקולים על נכסי החייב וכיו"ב, או אפילו חזרתו של החייב לארץ, הרי שלכאורה הנזק עוד לא נתגבש, שכן יתכן ותוכל לבצע את פסה"ד. אם תראה כי הנזק הנו בלתי הפיך, וכי פוטנציאל מימוש פסה"ד, שואף לאפס אם בכלל, הרי שסיכויי התביעה סבירים.