תאונת אופנוע

  • תביעת נזיקין
    ניר תורג'מן | 22/01/2010 21:08

    בזמן העבודה(כשליח פיצה)עשיתי תאונה הצהתי תאונת דרכים.יש ביטוח חובה על הקטנוע אבל לא ביטוח עסקי!עד כמה זה יהיה בעייתי כשאני עשיו רוצה לתבוע את הביטוח.? האם לספר להם שזה היה תוך כדי עבודה?(כי לא הזכרתי את זה בטפסים שמילאתי עד היום כי ידעתי שהאופנוע מבוטח אך לא ביטוח עסקי בחברת הפול) פרט נוסף:הביטוח והאופנוע רשומים על אותו שם של בעל הבית שמוציא לי תלושי עבודה

    • תאונת אופנוע
      עו"ד זמירו עזמי | 23/01/2010 09:22

      ניר, שלום. אני מבין משאלתך, כי מדובר בתאונת דרכים תוך כדי עבודה כשליח פיצה על אופנוע של המעביד, וכי האופנוע מבוטח רק בביטוח חובה אצל הפול. במקרה זה יש לדווח על תאונת דרכים בעבודה ולתבוע את ביטוח לאומי על חלקו בנזק ואת ביטוח החובה בפול על החלק האחר. ניר, באם לא דיווחת עד עכשיו שאכן מדובר בתאונת עבודה, תוכל לעשות זאת מעכשיו ואילך, הרי יש ביטוח חובה ויש תלוש משכרות והאופנוע של המעביד אשר נתן לך רשות להשתמש בו עת התאונה כפי שאתה מספר. רפואה שלמה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תאונת אופנוע
        שאולק | 24/01/2010 22:28

        לניר ועו"ד עזמי שלום רב עדיף היה שתוגש התביעה על בסיס הפלת"ד שכן אין כל צורך בהוכחת אשם בנושא זה, והפלת"ד והמל"ל מתחשבנים בהמשך הדרך, ע"פ פסיקה קודמת והסכמים, מה גם שע"פ הפלת"ד יש תקופה שניתן לתבוע, בעוד שע"פ המל"ל יש מגבלת זמן להגשת התביעה. לקריאה נוספת: תאונת אופנוע

        • תאונת אופנוע ת"ד / ת"ע
          עו"ד זמירו עזמי | 25/01/2010 07:34

          ידידי שאוליק שלום, השואל ניר היה מעורב בת"ד תוך כדי עבודה, ואין חולק על תביעת פלת"ד, הרי השבנו לו שהוא צריך לפנות לקבלת חלק מנזקיו במל''ל והחלק האחר מהפול. ושוב צריך לפנות תחילה למל''ל אשר זהו הדין וזו דרך המלך ע"מ שימצה את זכויותיו שם ויקטין את נזקיו על המזיק "הפול", מה גם מגבלת הזמן במל"ל הינה שנה מיום התאונה, ובמידה ולא יעשה כן ותחלוף השנה ושלא יוכל לעשות זאת לאחר מכן, אז בבו העת בפנייתו לפול יקוזז ממנו באופן רעיוני מה שהיה אמור לפנות ולקבל מהמל"ל משלא עשה זאת, וכי שום התחשבנות או שיפוי או הסכם מההסכימים הישנים בין המל"ל לבין הפול תועיל לו בעניין זה. לכן שוב מומלץ שניר יפעל בדרך המלך כאמור וימצה את זכויותיו בהתאם, ולמיותר לציין שהאחריות מוחלטת ומוטלת על הפול בתביעת פלת"ד. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה. לקריאה נוספת: תאונת אופנוע